Променя се центърът на Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 4, 2016 07:31

Променя се центърът на Любимец

Акценти

  • Почти 20 години, празното пространство зад оградата на обекта стоеше обрасло с бурени, строителни и битови отпадъци и бе неизползваемо.

Свързани публикации

Продължават действията по обновяване на централната градска част на Любимец. Преди повече от месец, администрацията предприе инициатива за почистване на терена, намиращ се зад Комплексната административна сграда и представляващ продължение на ул.“Желязко Терпешев“. Със започване на строителството, този участък от улицата е бил затворен и включен като прилежащ терен към сградата. За съжаление, поради липса на средства, работата по важния за Любимец обект е прекратена през далечната 1996 г.

Почти 20 години, празното пространство зад оградата на обекта стоеше обрасло с бурени, строителни и битови отпадъци и бе неизползваемо. След извозването им, теренът бе запълнен със земни маси и изравнен, и след асфалтирането му ще се превърне в нов паркинг за автомобили.

Възстановеният участък от улица „Ж. Терпешев“ ще свързва ул. „Цар Освободител“ с ул. „Граф Игнатиев“. По този начин ще се постигне облекчаване на движението и паркирането на автомобили в центъра на града.

Междувременно, маркировката на паркинга, намиращ се зад ресторант „Централ“, бе подновена, с цел по-голяма функционалност и безопасност на движението както на пешеходци, така и на превозни средства.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 4, 2016 07:31
Напиши коментар

1 Коментар

  1. бенефициент юли 4, 12:40

    дано това се случи и в други градове….

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.