Прокуратурата разследва продажба на имоти

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 5, 2007 04:27

Случаят с продадения имот под хотел ,,Вишеград“ вече е в Апелативна прокуратура – Бургас. Те ще проверят дали сделката, сключена от ОбА е правомерна. Нареждането за това е дошло от Апелативна прокуратура – София по нареждане на прокурор Вичо Вичев.
Припомняме на читателите на вестника, че в края на миналата година Община Тополовград е продала два имота, които са държавна собственост. За сумата от 26 053 лева, без ДДС, теренът под недовършения хотел „Вишеград“ е закупен от фирмата ,,Юнитрейд-Х“.
От община Тополовград два пъти са правили искане до Областна администрация -Хасково за отписване от актовите книги на държавната собственост на имотите № 1166 и 1167 по действащия план на Тополовград, върху които е построен хотелски комплекс ,,Вишеград“. От Хасково, за да направят това, са поискали необходимите документи, доказващи, че общината е собственик на имотите. С писмо са посочили, че от общината трябва да представят преписката, с която тези имоти са отчуждени. Такава обаче общината не е представила. Въпреки отказите от Областна администрация, са издали Акт за общинска собственост на неизвестно основание. Този документ е послужил при продажбата на имота.

Бездействие

Все още няма никакво движение по съдебното решение на ЯОС, с която те отменят като незаконосъобразна заповедта на кмета на общината за определянето на втора автогара на улица ,,Искър“ 9, собственост на ,,Анджел Ойл 2005″. При тази ситуация кметът трябваше да изпрати писма на всички превозвачи, с които да ги уведоми, че имат право да спират само на автогарата на улица ,,Васил Левски“ 42. След разговор с някои превозвачи стана ясно, че те не са уведомени писмено. От Д ,,АА“ – Хасково също не са уведомени за случая

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 5, 2007 04:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.