Програма за празника на Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 20, 2019 11:41

Програма за празника на Свиленград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #34/163, 20-26 септември 2019 г.

Свързани публикации

Празничната програма за Дена на Свиленград започва на 21 септември. Тогава ще се проведе Младежки форум  „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани”.

Място: Общинска администрация

Същия ден от 18:30 часа в Арт Галерията ще се състои откриване на Национален пленер „Нарисувани усещания”.

След него, на същото място, ще е представянето на „Фестивал в куфар” – съпътстваща инициатива към Национален пленер „Нарисувани усещания” – концерт с поп и джаз музика в изпълнение на китарно дуо Никола Станков и Венелин Венков.

На 22 септември, от 11:00 часа, ще бъдат поднесени венци по повод Деня на Независимостта.

На 23-ти от 18:30 часа в Арт Галерията ще се състои „Фестивал в куфар” – моноспектакъл „Град от стъкло” по Пол Остър с участието на Кристиян Илиев.

На 24-ти от 18:30 часа в НЧ „Просвета – 1870“ ще се играе спектакълът „Женско царство” на театър „Искри и сезони” с участието на Искра Радева, Мария Статулова, Ивайло Калоянчев и др., постановка Димитър Стоянов.

На 25 септември от 18:00 часа в зала на Исторически музей ще се открие изложба „490 години от построяването на стария мост на река Марица”.

От 18:30 ч. – „Фестивал в куфар” – творчески портрет на поетесата Боряна Станева, Арт галерия.

На 26 септември от 18:00 часа в Арт галерията ще бъде открита изложба с творбите на участниците в пленер „Нарисувани усещания” и ще се състои закриване на пленера.

На другия ден от 18:00 часа ще се състои представяне на дебютната книга на Мариана Ангелова „Танци върху жарава”. Място: открита сцена пред Общинска библиотека.

На 28 септември от 9:00 часа ще се проведе национален турнир по спортни танци за купа „Свиленград” „Изгряващи звезди”. Място: Спортна зала.

В Конферентна зала на хотел „Свилена” ще се състоя научна историческа конференция  „Здравеопазването в Свиленград и региона”. Събитието ще започне от 10:00 часа на 30 септември.

Същия ден от 18:30 часа на открита сцена пред Общинска библиотека ще се четат „Приказки под лампите”. Това е  национална инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя” с участието на Николай Табаков, Здравка Каменова, Жени Лечева, Иво Сиромахов, Мая Бочева и Явор Цанев.

В първия ден на октомври от 13:00 часа ще има „Весел детски празник” – забавно развлекателното шоу с Боби шоу и Шехеразада с детски песни, магично шоу и фокуси с участие на децата, конкурси, скечове, смешки и весела детскотека. Място: НЧ „Просвета – 1870”.

Още две събития има на 1 октомври. От 17:30 часа е „Подай ръка на доброто” – церемония по връчване на ежегодната награда на Лайънс клуб „Свилена” – Свиленград.

Място: Ритуална зала в Общинска администрация.

От 19.00 часа е „Независими и горди” – тържествен концерт на Хорова школа Свиленград.

Място: Открита сцена пред Общинска библиотека.

От 1 до 4 октомври в храм „Света Троица”ще можа да се извърши поклонение пред чудотворни икони Пресвета Богородица „Скоропослушница” и Пресвета Богородица „Касперовска” от гр. Ананиев – Украйна.

На 2 октомври от 17:30 ч. ще се състои представяне на книгата на Атанас Атанасов „13-ти граничен отряд” с участието на редактора Михаил Михайлов. Място: Общинска библиотека.

От 19:00 часа ще започне фолклорният концерт с участието на Димитър Аргиров, Соня Чакърова, Веселина Делийска и ансамбъл „Хоро”. Място: НЧ „Просвета – 1870”.

На другия ден, ще се състои финален рецитал и награждаване на участниците в конкурс за стихотворение, есе, песен и рисунка „Обичам те, мой роден град!”.

Часът е 18:00 часа, а мястото е НЧ „Просвета – 1870”.

За 4 октомври са предвидени три мероприятия. От 9:00 часа ще има Ден на отворените врати в Общинска библиотека Свиленград, по случай 100-годишнината от построяването на сградата на библиотеката. От 15:00 ч. ще има общоградски крос за купа „5 октомври” с подкрепата на Ротари клуб Свиленград, а от 18:00 ще се състои празничен концерт на детски духов оркестър и духов оркестър „К. Манов”.

Място: Открита сцена пред Общинска библиотека.

На 5 октомври от 10:00 часа  ще има Тържествена литургия за благоденствието на Свиленград и неговите жители. Място: Храм „Св. Троица”.

От 11.30 часа ще се поднасят венци и цветя на връх Шейновец. Ще има и панихида. Място: Връх Шейновец.

Тръгването ще е в 10:45 ч. от храм „Св. Троица” и площад „5 октомври”.

Същата вечер – 5 октомври, от 19:00 часа ще се състои концерт на Георги Христов и Варненска филхармония. Място: Спортна зала.

На 5 и 6 октомври от 10:00 часа ще се провежда петия национален фестивал на старата градска песен „С песен от свила – минаха години”. Място: НЧ „Васил Левски – 1933” кв. „Кап. Петко  войвода”.

Последната проява ще е на 7 октомври от 18:00 часа, когато в залата на общинска библиотека ще се проведе събитието „Кога – налице, кога – наопаки” – представяне на новата книга на поетесата Надежда Захариева.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 20, 2019 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.