Професионална гимназия отбеляза 46 години от основаването си

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2020 18:42

Професионална гимназия  отбеляза 46 години от  основаването си

Акценти

  • Регионален вестник, # 19/903 година XVII, 15 - 21 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Празникът на Професионална гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов“ – 8 май, тази година се проведе под мотото „Училище-дом“. Единствената професионална гимназия на територията на община Харманли отбеляза виртуално своята 46-а годишнина с много талантливи изяви на възпитаниците си и поздрави от бивши и настоящи ученици и учители.
Общо 7 са призьорите от литературния конкурс на тема „Училище – дом“, който кореспондира както с дистанционното обучение, провеждащо се в условия на извънредна ситуация, така и нагласите, че за много от учениците и учителите училището наистина е своеобразен втори дом. Конкурсът е посветен и на Майските дни на просвещението, духовността и културата .
Анастасия Тодорова, Ивана Господинова, Назар Шаиб и Никол Радойнова от 10 Б клас, Симона Точева и Хасан Хюсеинов от 9 а и осмокласничката Елеонора Райчева впечатлиха журито с емоционалните си творби и то единодушно реши да присъди на всички призови награди. В категорията за рисунка бяха отличени отново Симона Точева и Димитър Колев от 8 а клас.
Професионалната гимназия на Харманли е поела на плещите си отговорността да даде достоен старт на младите хора в трудовата им реализация, да им вдъхне вяра и кураж.
През следващата учебна година училището отново е едно от малкото в областта, предлагащо дуално обучение. Утвърденият план-прием за учебната 2020/2021 г. включва специалностите „Електрически машини и апарати“ , „Промишлена електроника“ и възраждането на една основна специалност „Производство на облекло от текстил“. Всички специалности са съобразени със списъка със специалности от професии, по които е налице очакван недостиг на кадри на пазара на труда.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2020 18:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама