Професионална гимназия отбеляза 46 години от основаването си

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2020 18:42

Професионална гимназия  отбеляза 46 години от  основаването си

Акценти

  • Регионален вестник, # 19/903 година XVII, 15 - 21 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Празникът на Професионална гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов“ – 8 май, тази година се проведе под мотото „Училище-дом“. Единствената професионална гимназия на територията на община Харманли отбеляза виртуално своята 46-а годишнина с много талантливи изяви на възпитаниците си и поздрави от бивши и настоящи ученици и учители.
Общо 7 са призьорите от литературния конкурс на тема „Училище – дом“, който кореспондира както с дистанционното обучение, провеждащо се в условия на извънредна ситуация, така и нагласите, че за много от учениците и учителите училището наистина е своеобразен втори дом. Конкурсът е посветен и на Майските дни на просвещението, духовността и културата .
Анастасия Тодорова, Ивана Господинова, Назар Шаиб и Никол Радойнова от 10 Б клас, Симона Точева и Хасан Хюсеинов от 9 а и осмокласничката Елеонора Райчева впечатлиха журито с емоционалните си творби и то единодушно реши да присъди на всички призови награди. В категорията за рисунка бяха отличени отново Симона Точева и Димитър Колев от 8 а клас.
Професионалната гимназия на Харманли е поела на плещите си отговорността да даде достоен старт на младите хора в трудовата им реализация, да им вдъхне вяра и кураж.
През следващата учебна година училището отново е едно от малкото в областта, предлагащо дуално обучение. Утвърденият план-прием за учебната 2020/2021 г. включва специалностите „Електрически машини и апарати“ , „Промишлена електроника“ и възраждането на една основна специалност „Производство на облекло от текстил“. Всички специалности са съобразени със списъка със специалности от професии, по които е налице очакван недостиг на кадри на пазара на труда.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2020 18:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.