Състоянието на лошите пътища бе най-дискутирано с областния управител

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 15, 2018 08:51

Състоянието на лошите пътища бе най-дискутирано с областния управител

Състоянието на пътната мрежа и увеличаване на доброволците, бяха проблемите, които гражданите поставиха пред представителя на държавата в областта. Те поискаха от областния управител Станислав Дечев да им отговори кога захрастяването по пътищата ще бъде почистено, защо на много от тях то заема част от платната за движение и крие много опасности за шофьорите.
„Проблемът е, че повече от средствата отиват за строеж на нови пътища, а парите за поддръжката им не се увеличават. В областта вече имаме и 100 км магистрала, която също трябва да се поддържа, а тя е приоритет. Освен това бюджетните средства не се получават навреме. Надяваме се с въвеждането на по-справедливите тол такси да се отделят повече средства за поддръжка на пътища“, бе отговорът на господин Дечев.
За пътя Харманли – Маджарово, който е в окаяно състояние, той каза, че има проект и е въпрос на време да започне неговият ремонт.
Д-р Стефка Здравкова бе на приемна в Тополовград. Там хората поискаха да се разшири мрежата от доброволчески отряди и да се подпомогне тяхната работа чрез изграждане на тренировъчен център. Според българското законодателство, доброволни формирования трябва да има във всяка община и те се активират при кризи. Въпреки изтеклия краен срок обаче, в много от общините от Хасковска област такива структури не са създадени.
Жителите на Тополовград поискаха да се инсталират повече банкомати в града, защото сега има само два апарата, които не могат да обслужат населението. Освен това в Тополовград алармират за неправилно поставени указателни табели или липсата на табели, което обърква шофьорите и води до инциденти. „По най-болния за вас въпрос – пътят Полски градец – Тополовград, мога да ви съобщя, че 20 километровата отсечка вече е включена в проектите на АПИ и очакваме скоро да бъде започнат ремонтът“, съобщи д-р Здравкова.
На друга среща, в Ивайловград, провела се в малката зала на НЧ „Пробуда 1914” гражданите имаха възможността да обсъдят най-наболелите проблеми на местното население. Госпожа Здравкова посети част от местата, които са най-засегнати от проливните валежи, и поради които бе обявено и частичното бедствено положение на територията на община Ивайловград. Сред тях бе и с. Ленско.

Снимка: ОблА- Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 15, 2018 08:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 850 744 преглеждания