Състоянието на лошите пътища бе най-дискутирано с областния управител

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 15, 2018 08:51

Състоянието на лошите пътища бе най-дискутирано с областния управител

Състоянието на пътната мрежа и увеличаване на доброволците, бяха проблемите, които гражданите поставиха пред представителя на държавата в областта. Те поискаха от областния управител Станислав Дечев да им отговори кога захрастяването по пътищата ще бъде почистено, защо на много от тях то заема част от платната за движение и крие много опасности за шофьорите.
„Проблемът е, че повече от средствата отиват за строеж на нови пътища, а парите за поддръжката им не се увеличават. В областта вече имаме и 100 км магистрала, която също трябва да се поддържа, а тя е приоритет. Освен това бюджетните средства не се получават навреме. Надяваме се с въвеждането на по-справедливите тол такси да се отделят повече средства за поддръжка на пътища“, бе отговорът на господин Дечев.
За пътя Харманли – Маджарово, който е в окаяно състояние, той каза, че има проект и е въпрос на време да започне неговият ремонт.
Д-р Стефка Здравкова бе на приемна в Тополовград. Там хората поискаха да се разшири мрежата от доброволчески отряди и да се подпомогне тяхната работа чрез изграждане на тренировъчен център. Според българското законодателство, доброволни формирования трябва да има във всяка община и те се активират при кризи. Въпреки изтеклия краен срок обаче, в много от общините от Хасковска област такива структури не са създадени.
Жителите на Тополовград поискаха да се инсталират повече банкомати в града, защото сега има само два апарата, които не могат да обслужат населението. Освен това в Тополовград алармират за неправилно поставени указателни табели или липсата на табели, което обърква шофьорите и води до инциденти. „По най-болния за вас въпрос – пътят Полски градец – Тополовград, мога да ви съобщя, че 20 километровата отсечка вече е включена в проектите на АПИ и очакваме скоро да бъде започнат ремонтът“, съобщи д-р Здравкова.
На друга среща, в Ивайловград, провела се в малката зала на НЧ „Пробуда 1914” гражданите имаха възможността да обсъдят най-наболелите проблеми на местното население. Госпожа Здравкова посети част от местата, които са най-засегнати от проливните валежи, и поради които бе обявено и частичното бедствено положение на територията на община Ивайловград. Сред тях бе и с. Ленско.

Снимка: ОблА- Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 15, 2018 08:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.