Признаци, че това не е обикновена настинка

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 18, 2018 19:57

Признаци, че това не е обикновена настинка

Акценти

  • Главоболието не е от най-често срещаните симптоми на настинките, затова може да го ползвате като подсказка, че проблемът е друг.

Свързани публикации

Често хората се заблуждават, че сигналите, които тялото им изпраща, всъщност са характерни за най-обикновена настинка. Истината е, че може да става дума за по-сериозно и далеч не толкова безобидно заболяване. Вижте 6 признака, че това не е обикновена настинка.

Продължителността
Една нормална настинка трае около 3 дни. Започва с раздразнено гърло, често пъти придружено от хрема и макар на по-късен етап да се появява кашлица, с помощта на почивка и прием на повече витамини проблемите постепенно започват да отшумяват 72 часа след първите симптоми. Ако оплакванията продължават повече от 4 дни, тогава със сигурност не става дума за обикновена настинка.

Висока температура
Високата температура е показателна за вирусни заболявания и инфекции. Тя е от първите сигнали, по които може да разпознаете, че не се борите с настинка. Важно е да откриете първопричината за температурата – най-често тръгва от проблеми с гърлото, но може да алармира, че сте хванали вирус. При висока температура поддържайте организма добре хидратиран!

Поддържане на температура
Другата крайност – поддържане на не много висока температура, също е притеснителна и намеква, че това не е просто настинка. Ако няколко дни термометърът показва малко над 37 градуса, това означава, че организмът ви води битка с някакъв вирус или с бактерия. Ще се наложи да посетите лекар, за да се установи причината.

Главоболие
Главоболието не е от най-често срещаните симптоми на настинките, затова може да го ползвате като подсказка, че проблемът е друг. Ако е комбинирано със схващане на врата или с температура, тогава може би говорим за някакъв прогресиращ вирус. Възможно е и да страдате от инфекция на синусите, така че най-добре се консултирайте с лекар.

Дишай-издишай
При стандартната настинка оплакванията са свързани с раздразнено гърло и хрема, които по-късно прерастват в кашлица, но и тя отшумява за сравнително кратък период. Ако обаче продължавате да кашляте вече дни наред и усещате болки или стягане в гърдите всеки път, когато вдишате или издишате, тогава задължително трябва да посетите лекар, защото може да става дума за бронхит или дори пневмония.

Измамен край
Често се случва симптомите, от които сте се оплаквали, внезапно да изчезнат и после да се върнат след 2-3 дни. Тогава обикновено се говори за „суперинфекция“, тоест започнало е като настинка, но заради пробив в имунната система заболяването се е развило.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 18, 2018 19:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.