Призив на община

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2018 18:00

Призив на община

Община Тополовград се присъединява към Десетото поредно издание на глобалната инициатива “Часът на Земята”, което ще се проведе на 24 март 2018 г. събота, от 20,30 до 21,30 ч.
Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Тя се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората са изразили своята воля за справяне с климатичните промени, като загасили осветлението в домовете си. В рамките на 1 час са притъмнили и фасадите на знакови сгради и културни паметници.
За няколко години “Часът на Земята” стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.
Тази година темата е „Свържи се с природата“ и фокусът е опазване на биоразнообразието.
В България кампанията се провежда от 2009 г., като от тогава до сега нейните привърженици стават все повече. Миналата година в инициативата взеха участие 110 града, както и институции, бизнес и медии. Отново в знак на съпричастност, за час притъмняха фасадите на общините участници, на национални институции и паметници на културата като Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет и др.
Община Тополовград апелира към вас да съдействате за притъмняването на вашите домове, обществени сгради, паметници на културата на 24 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2018 18:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 135 080 преглеждания