Притеснение за намален бюджет на читалище

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 23, 2017 13:48

Притеснение за намален бюджет на читалище

Бюджетът а читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” – Тополовград за 2017 година ще е по-малък, в сравнение с този от предходната година. Тази недобра констатация бе направена на състоялото се на 16 март Общо събрание на Настоятелството. То бе насрочено за 16.30 часа, но започна час по-късно, поради липса на необходимото мнозинство, по процедура позволявана от Закона за Народните читалища и Устава на самото културно просветното средище.
Събранието бе открито и ръководено от председателя на Управителния му съвет Трифон Ламбов. В дневен му ред бяха включен Отчет за дейността на читалището за периода януари – декември 2016 г. изнесен от водещия. В друга точка бе доклада на Проверителната комисия, прочетен от нейния председател Кирил Киров. В трета бе представен проекта за бюджет през 2017 година. Последната бе прием на нови членове на читалището.
Добра и активна дейност бе отчетена в работата, която се води в направленията Библиотечна и информационна дейност, Любителско художествено творчество, Културно-просветна дейност, Изложбена зала, Нетрадиционни дейности – работа по проекти, Клуб „Дар от лозата” и Детски център.
Изброени бяха всички прояви и участия на съставите на читалището, съвместните прояви, постигнатите успехи и получени отличия. Изразена бе тревога за намаления с 15 000 лева от издръжката и споделена надеждата, че с разбирането на ръководството на общината, този дефицит да бъде покрит към края на бюджетната година.
С тази надежда и приемане на нови членове завърши работата на Общото събрание на Настоятелството на читалище „Св.Св. Кирил и Методий1894” – Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 23, 2017 13:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 664 713 преглеждания