Притеснение за намален бюджет на читалище

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 23, 2017 13:48

Притеснение за намален бюджет на читалище

Бюджетът а читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” – Тополовград за 2017 година ще е по-малък, в сравнение с този от предходната година. Тази недобра констатация бе направена на състоялото се на 16 март Общо събрание на Настоятелството. То бе насрочено за 16.30 часа, но започна час по-късно, поради липса на необходимото мнозинство, по процедура позволявана от Закона за Народните читалища и Устава на самото културно просветното средище.
Събранието бе открито и ръководено от председателя на Управителния му съвет Трифон Ламбов. В дневен му ред бяха включен Отчет за дейността на читалището за периода януари – декември 2016 г. изнесен от водещия. В друга точка бе доклада на Проверителната комисия, прочетен от нейния председател Кирил Киров. В трета бе представен проекта за бюджет през 2017 година. Последната бе прием на нови членове на читалището.
Добра и активна дейност бе отчетена в работата, която се води в направленията Библиотечна и информационна дейност, Любителско художествено творчество, Културно-просветна дейност, Изложбена зала, Нетрадиционни дейности – работа по проекти, Клуб „Дар от лозата” и Детски център.
Изброени бяха всички прояви и участия на съставите на читалището, съвместните прояви, постигнатите успехи и получени отличия. Изразена бе тревога за намаления с 15 000 лева от издръжката и споделена надеждата, че с разбирането на ръководството на общината, този дефицит да бъде покрит към края на бюджетната година.
С тази надежда и приемане на нови членове завърши работата на Общото събрание на Настоятелството на читалище „Св.Св. Кирил и Методий1894” – Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 23, 2017 13:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.