Пристигна първият от 30-те булдозери в „Мини Марица-изток”

Сакар нюз
От Сакар нюз март 18, 2018 18:00

Пристигна първият  от 30-те булдозери в  „Мини Марица-изток”

Влезе в експлоатация първият от тридесетте нови булдозери, които се очаква да бъдат доставени до края на септември в „Мини Марица – изток“ ЕАД.
От пресцентъра на дружеството съобщават, че двигателят на новата машина е турбо дизелов с директно впръскване, отговарящ на нормите за вредни емисии в отработени газове – Euro Stage IV. Булдозерът разполага с електронна мониторна система за контрол и диагностика на всички функции, с електронна памет за всички появили се нередности, телеметрична система за дистанционен мониторинг и с ергономична и шумоизолирана кабина.
През декември 2017 година са били подписани три договора в изпълнение на Инвестиционната програма за доставката на Komatsu D 155AX-8, Dressta TD25R Extra и Caterpillar D8T. Машини от такъв висок клас не са доставяни в дружеството през последните осем години. Те са необходими, защото булдозерният парк осигурява ритмичността на добива на въглища. Със закупуването на нови машини от висок клас се намалят разходите за поддържане на старата амортизирана техника, повишава се ефективността на производство и се осигуряват нормални експлоатационни условия за тежкото минно оборудване, отбелязват от фирмата.
Булдозерите участват в изграждането на трасета за гумено-лентовите транспортьори, на ремонтни площадки за основни ремонти на тежкото минно оборудване, за изграждането и поддръжката на основни и спомагателни пътища, на диги за защита от наводнения, утайници и водосборници, необходими за третиране на отпадъчни и дъждовни води и др.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 18, 2018 18:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 664 766 преглеждания