Причини стомахът да ви мрази

Сакар нюз
От Сакар нюз март 24, 2018 10:17

Причини стомахът да ви мрази

Акценти

  • От синдрома на раздразнените черва страдат много по-често жените, отколкото мъжете.

Свързани публикации

Имате ли чувството, че стомахът ви мрази? Страдате ли често от крампи, стомашни болки, газове, диария и прочие? Може би страдате от синдром на раздразнените черва.
От синдрома на раздразнените черва страдат много по-често жените, отколкото мъжете, а симптомите се изразяват в гадене, подуване на корема, спазми, диария, запек. Не е ясно със сигурност какво причинява това заболяване. Медиците предполагат, че се дължи на чревни бактерии и нарушена чревна флора, но също така и на начина ви на живот до голяма степен влошава състоянието ви и засилва неприятните симптоми.
Ето кои са главните виновници за неприятните симптоми:
Ядете твърде много хляб и паста
Те са тежка храна, която обичайно подува корема, а при преработването й се образуват газове, при отделянето на които често може да изпитвате болка в областта на стомаха и корема.Ето кои са главните виновници за неприятните симптоми.
Прекалявате с алкохола
Алкохолът, и особено сладкият алкохол, силно раздразва стомаха и червата. Той е като храна за лошите чревни бактерии, тъй като води до ферментация в стомаха, която е свързана с отделяне на газове и подуване на корема.
Страдате от дефицит на витамин D
Той е особено важен за чревното здраве, а липсата му е предпоставка за задълбочаване на симптомите на синдрома на раздразнените черва. При проведено проучване е установено, че приемането на допълнително количество витамин D симптомите на страдащите от синдром на раздразнените черва силно са намалели.
Липса на достатъчно сън
Проблемите със съня и малкото часове сън значително влошават състоянието на страдащите от синдром на раздразнените черва.
Безсънието води до умора, раздразнение, стрес, които могат да отключат симптоми като коремна болка, подуване, спазми, диария и т.н.
Не се движите достатъчно
Не е необходимо да се редовни в спортуването, но е важно да се движите достатъчно, тъй като движението спомага работата на храносмилателната система. Хората, които не се движат много, имат склонност да задържат газове, страдат от подуване на корема, запек, коремна болка и т.н.
Приемате много изкуствени подсладители.
Те се абсорбират трудно и при преработването им в стомаха ферментират, като така се превръщат в храна за бактериите, а оттам се стига до обичайните симптоми на синдрома на раздразнените черва.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 24, 2018 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама