Причините да запознаете децата си с доброволчеството

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 17, 2018 12:11

Причините да запознаете децата си с доброволчеството

Акценти

  • Ако има даден период от живота, в който е необходимо да се отделя време на доброволчеството, то това е тинейджърството.

Свързани публикации

Ако има даден период от живота, в който е необходимо да се отделя време на доброволчеството, то това е тинейджърството. Ето 4 причини да запознаете децата си с доброволческата инициатива, докато са в тази възраст:

Защото доброволчеството връща към реалността

Има много форми на доброволчество, но всички имат една обща черта, че са полезни, преди всичко на тези, които ги получават, но и на тези, които дават.

По време на тинейджърската възраст околният свят изглежда особено противоречив и децата имат склонност да преувеличават личните проблеми, което съответно води до загуба на реална преценка.

Отделянето по няколко часа на седмица за другите, потапяйки се в чуждите проблеми и страдания, със сигурност ще помогне на младите да видят света с други очи и да ги направи по-малко егоистични.

Защото кара хората да се чувстват полезни

Да се чувстват безполезни е често срещано състояние сред тинейджърите. Именно в тази фаза на екзистенциална криза, те успява да изгради собствената си идентичност. За да победят усещането за безполезност и неуспех, свързани с растежа и конфронтацията с връстниците, им  нужно занимание, което да ги кара да се чувстват полезни. Като помагат на нуждаещите се, младежите не само ще открият, че могат да са полезни, но и че помощта им е незаменима и много важна за някого.

Защото дава усещане за част от една общност

В тинейджърската възраст, повече от всеки друг период в живота, е трудно да се сприятелиш и да станеш част от група. Доказано е, че децата които от ранна възраст са част от благотворителни организации и се впускат в предизвикателства и приключения свързани с хуманитарната дейност, растат с високо самочувствие и изграждат чувство за отборен дух.

Защото учи на нови умения

Днес хипертехнологичното общество води до намаляване количеството практически умения, които притежаваме. Да помогат на другите физически чрез доброволческия труд позволява на децата да научат нещо, което иначе не биха умели. Доброволчеството в чужбина, например, също би им позволило да научат езика на страната, в която пътуват, безценно умение в днешно време. Запознавайки се с различните култури и да отваряйки ума и сърцето си за новото децата ще разширят мирогледа си и ще бъдат по-уверени.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 17, 2018 12:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.