Президент и министър наблюдаваха учение на полигона край Корен

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 30, 2020 11:59

Президент и министър наблюдаваха учение на полигона край Корен

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 41/925, година XVII, 30 октомври – 5 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Президентът Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов присъстваха на финала на най-голямото учение на Сухопътните войски за последните 20 години. То се проведе на полигона край село Корен и в него участваха близо 3000 военнослужещи със стотици единици бронетанкова и автомобилна техника.
„Днес се видя, че Българската армия разполага с добре подготвени командири и отдадени военнослужещи от Сухопътни войски“, заяви президентът Румен Радев.
Държавният глава поздрави всички военнослужещи и командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада за проведеното тактическо учение и го определи като много успешно, предвид предизвикателствата, с които се сблъсква Българската армия през изминалите години.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов дадоха висока оценка на подготовката и способностите на участниците в тактическото учение.
„Присъствал съм на много учения както у нас, така и в чужбина, и мога да кажа, че българският войник по своята подготовка по нищо не отстъпва на военнослужещите в никоя друга натовска държава“, каза министър Каракачанов.
След края на учението президентът Румен Радев, на въпрос на медии как ще коментира новия проектобюджет, каза: „Коментарът ми е, че бюджетът е разоряващ и премиерът знае, че си купува спокойствие и власт с парите на гражданите. Нещо повече – заробва идните поколения с харчовете“, каза държавният глава. Той добави, че още по-тревожното е, че огромните разходи без обществени поръчки се превръщат в правило.“

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 30, 2020 11:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама