Прецедент: Осъден на пробация не може да излиза от дома си

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2015 17:49

Прецедент: Осъден на пробация не може да излиза от дома си

Акценти

  • Казусът повдигна и въпроса дали ограничението за не напускане на дома не се явява по-тежка от тази която е предвидена в присъдата

Свързани публикации

По искане на председателя на Пробационния съвет, Окръжен съд Хасково измени наказанието на димитровградчанин. След решението на магистратите в Хасково, което не е окончателно, димитровградчанин няма право да излиза през нощта. Според съдебното определение, той няма да напуска дома си от 21 часа до 6 часа сутринта. П.Н от Димитровград получил присъда „пробация” от Районен съд Димитровград. Освен че трябвало да се подписва пред пробационен служител, той трябвало да положи 200 часа обществено полезен труд. Мъжът след като отработил 100 часа обаче си намерил постоянна работа в частна фирма, с която сключил трудов договор. И се оказало, че след като е нает на работа не може да отработи оставащите 100 часа. Тогава последвало и искането на пробационния служител до Темида. Окръжна прокуратура също изрази мнение, че наложената мярка трябва да бъде изменена.

Казусът повдигна и въпроса дали ограничението за не напускане на дома не се явява по-тежка от тази която е предвидена в присъдата. „Дали мярката ограничение за свободно придвижване е по-лека или по-тежка съдът не дължи произнасяне. Това е различно за всеки индивид. След като се е стигнало до искане за заменяне възможностите на съда са изменение на мярката с друга или заменяне с наказание „лишаване от свобода”. Замяната на пробационната мярка с друга при всички случаи е по благоприятно за осъдения”, казва 3-членният съдебен състав.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2015 17:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама