Премиерата на „Всичко свършва така, както ви се харесва“ ще е на 25 април

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 24, 2019 12:51

Премиерата на „Всичко свършва така, както ви се харесва“ ще е на 25 април

Премиерата на постановката „Всичко свършва така, както ви се харесва“ ще е на 25 април, четвъртък, от 19:00 часа. Пиесата от Майкъл Грийн ще бъде представена от Театъра на комедията към тополовградското читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“.
Точно преди Великденските празници любителите актьори ще зарадват съгражданите си с новата си, доста нетрадиционна постановка. Тя е в три действия, а в ролите ще се превъплатят любимите на тополовградчани изпълнители: Силвия Демерджиева като монахиня, кмет и магьосница, Стамо Стамов като инспектор и Дронио, Дани Браянова като водеща, госпожа Д’Арси и прислужница, Петко Браянов като господин Д’Арси, шут и диригент, Таня Стамова като графиня, Дилия и санитарка, Росен Пурлантов като Алфонсо, херцог и мъртвият Хенри, Любов Узунова, като готвачка, дойка и Артемида, Илия Деведжиев като граф Формаджио и херцог Бронхио, Трифон Ламбов като Рупърт и Калчо, Михо Михов като Джеймс и войник. От най-младите артисти Ниделина Щилиянова ще играе ролята на фея и санитарка, а Ангел Стамов като Хюбърт и войник.
Режисьор на постановката е обичаният от тополовградчани техен съгражданин и актьор от Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол, Вълчо Янев, а сценограф е Александрина Игнатова.
Другите, които се грижат за доброто представяне на постановката, са: Петко Ятакчиев – художник, Димитър Тодоров – музикално оформление, Борислав Илиев – осветление, Мария Паскалева – суфльор, и целият персонал на читалището.
Следвайки традицията, зрителите, които ще посетят представлението, имат пълното основание да се надяват на поредната изява та любителите актьори от Тополовград в дните на 125-годишнината от основаването на читалището.

Своето създаване ще отбележи през месец май началното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Тополовград. Тогава то ще навърши 130 години.
Дните по честването са изпълнени с много прояви и инициативи на училището, като ще се издава и специален юбилеен вестник по повод годишнината с моменти, истории, спомени и снимки.
Ден преди патронния празник, на 10 май от 17:00 часа, в Големия салон на тополовградското читалище ще се състои тържествен юбилеен концерт под надслов „130 години Начално училище в Тополовград“. В него ще вземат участие ученици от училището и други самодейни състави.
Очакват се много гости за тържеството, между които и много бивши учители и ученици.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 24, 2019 12:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама