Премиерата на „Всичко свършва така, както ви се харесва“ ще е на 25 април

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 24, 2019 12:51

Премиерата на „Всичко свършва така, както ви се харесва“ ще е на 25 април

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #15/144 19-25 април 2019 г.

Свързани публикации

Премиерата на постановката „Всичко свършва така, както ви се харесва“ ще е на 25 април, четвъртък, от 19:00 часа. Пиесата от Майкъл Грийн ще бъде представена от Театъра на комедията към тополовградското читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“.
Точно преди Великденските празници любителите актьори ще зарадват съгражданите си с новата си, доста нетрадиционна постановка. Тя е в три действия, а в ролите ще се превъплатят любимите на тополовградчани изпълнители: Силвия Демерджиева като монахиня, кмет и магьосница, Стамо Стамов като инспектор и Дронио, Дани Браянова като водеща, госпожа Д’Арси и прислужница, Петко Браянов като господин Д’Арси, шут и диригент, Таня Стамова като графиня, Дилия и санитарка, Росен Пурлантов като Алфонсо, херцог и мъртвият Хенри, Любов Узунова, като готвачка, дойка и Артемида, Илия Деведжиев като граф Формаджио и херцог Бронхио, Трифон Ламбов като Рупърт и Калчо, Михо Михов като Джеймс и войник. От най-младите артисти Ниделина Щилиянова ще играе ролята на фея и санитарка, а Ангел Стамов като Хюбърт и войник.
Режисьор на постановката е обичаният от тополовградчани техен съгражданин и актьор от Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол, Вълчо Янев, а сценограф е Александрина Игнатова.
Другите, които се грижат за доброто представяне на постановката, са: Петко Ятакчиев – художник, Димитър Тодоров – музикално оформление, Борислав Илиев – осветление, Мария Паскалева – суфльор, и целият персонал на читалището.
Следвайки традицията, зрителите, които ще посетят представлението, имат пълното основание да се надяват на поредната изява та любителите актьори от Тополовград в дните на 125-годишнината от основаването на читалището.

Своето създаване ще отбележи през месец май началното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Тополовград. Тогава то ще навърши 130 години.
Дните по честването са изпълнени с много прояви и инициативи на училището, като ще се издава и специален юбилеен вестник по повод годишнината с моменти, истории, спомени и снимки.
Ден преди патронния празник, на 10 май от 17:00 часа, в Големия салон на тополовградското читалище ще се състои тържествен юбилеен концерт под надслов „130 години Начално училище в Тополовград“. В него ще вземат участие ученици от училището и други самодейни състави.
Очакват се много гости за тържеството, между които и много бивши учители и ученици.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 24, 2019 12:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.