Премиерът откри реконструираната компресорна станция „Странджа” край Болярово

Сакар нюз
От Сакар нюз април 12, 2016 10:48

Премиерът откри реконструираната компресорна станция „Странджа” край Болярово

Акценти

  • Министърът на енергетиката Теменужка Петкова уточни, че съоръжението край Ямбол е най-важното за страната ни, тъй като 85% от транзита на природен газ през България, е предназначен за Турция.

Свързани публикации

На 11 април 2016 година премиерът Бойко Борисов откри въведената в експлоатация след пълна реконструкция и модернизация компресорна станция „Странджа” край село Горска поляна, община Болярово. Официални гости на събитието бяха: министърът на енергетиката Теменужка Петкова, вицепремиерът Томислав Дончев, американският посланик Ерик Сет Рубин, председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев, кметът на община Болярово Христо Христов, народните представители от област Ямбол Атанас Мерджанов („БСП – лява България”) и Иван Чолаков (ПП ГЕРБ), областният управител на Ямбол Димитър Иванов, кметовете на Ямбол и Бургас Георги Славов и Димитър Николов.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова уточни, че съоръжението край Ямбол е най-важното за страната ни, тъй като 85% от транзита на природен газ през България, е предназначен за Турция.

След официалното презрязване на лентата, гостите обиколиха и разгледаха компресорната станция, като не скриха задоволството си от видяното. Едновременно с това, те направиха някои коментари и отговаряха на въпроси на журналисти, насочени към този други проекти.

В разговор между общинския кмет Христо Христов, народния представител Атанас Мерджанов и представителите на властта относно инфраструктурата и икономиката и цялостното развитие на общината, станаха ясни някои приоритети и бъдещи насоки. Общинският кмет и народният представител изразиха задоволството си от поредната придобивка на територията на общината и изразиха увереност, че предстоят още много положителни промени – както в областта на икономиката и инфраструктурата, така и в цялостния облик на общината и не на последно място създаване на по-добри условия за живот и нови работни места.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 12, 2016 10:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама