Премахват опасна сграда в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 1, 2019 05:50

Премахват опасна  сграда в Тополовград

Започна събарянето и премахването на почти самосрутила се сграда на метри от центъра на Тополовград. Известна като бившата сграда на милицията, бивше Помощно училище, бивша управленска сграда на някогашното предприятие ПДОСМ „Мрамор и гранит“, на БКС, на Домашния социален патронаж и др., тази постройка бе станала много опасна.
Обърнахме се за повече информация към Общинска администрация, за да разберем кой е предприел това крайно належащо действие.
От там отговориха следното: „Започна премахване на негодна за ползване, застрашена от самосрутване и вредна в санитарно-хигиенно отношение двуетажна нежилищна сграда, намираща се в ПИ с пл. №936, в кв. 127 по ПУП на гр. Тополовград, за която има влязла в сила заповед за премахване, собственост на “ТЕРК 2004 г. – гр. Пловдив“, съгласно договор за покупко-продажба на имот, частна общинска собственост от 19.07.2005 г.“ Сметката за разрушаването ще плати общината, която след завършване на разчистването ще потърси изразходваните средства за това от фирмата собственик – „ТЕРК 2004“, по съответния ред.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 1, 2019 05:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама