Премахват опасна сграда в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 1, 2019 05:50

Премахват опасна  сграда в Тополовград

Започна събарянето и премахването на почти самосрутила се сграда на метри от центъра на Тополовград. Известна като бившата сграда на милицията, бивше Помощно училище, бивша управленска сграда на някогашното предприятие ПДОСМ „Мрамор и гранит“, на БКС, на Домашния социален патронаж и др., тази постройка бе станала много опасна.
Обърнахме се за повече информация към Общинска администрация, за да разберем кой е предприел това крайно належащо действие.
От там отговориха следното: „Започна премахване на негодна за ползване, застрашена от самосрутване и вредна в санитарно-хигиенно отношение двуетажна нежилищна сграда, намираща се в ПИ с пл. №936, в кв. 127 по ПУП на гр. Тополовград, за която има влязла в сила заповед за премахване, собственост на “ТЕРК 2004 г. – гр. Пловдив“, съгласно договор за покупко-продажба на имот, частна общинска собственост от 19.07.2005 г.“ Сметката за разрушаването ще плати общината, която след завършване на разчистването ще потърси изразходваните средства за това от фирмата собственик – „ТЕРК 2004“, по съответния ред.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 1, 2019 05:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.