Преизбраха Бабамов за шеф на кудото в България

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 20, 2015 20:59

Преизбраха Бабамов за шеф на кудото в България

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 47/645, година XIII, 18-23 декември 2015

Свързани публикации

Господин Бабамов бе преизбран за председател на УС на Българска кудо федерация (БКФ). Това стана през тази седмица на превелото се в Хасково общо събрание.
През тази година организацията отбеляза десет години от създаването си. Развитието на спорта кудо в България започна от Харманли през 2005 г., когато по покана на местния спортен клуб ”Будо” в града дойде сенсей Такаши Азума – президент на световната федерация и създател на кудо. Този боен спорт се превърна в най-бързо развиващия се в страната. За кратко време над двадесет спортни клуба станаха членове на Българска кудо федерация. Изключителни усилия бяха положени от спортната организация за получаването на държавен лиценз.
Друг успех бе откриването на специалност “треньор по кудо” в Национална спортна академия. Двадесет от треньорите в клубовете вече са с дипломи от НСА. За изминалите години бойците на кудо участваха в три световни първенства в Япония, две Европейски и Световна купа в Москва. България бе домакин на три големи международни шампионата по кудо и организира Европейски шампионат в София

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 20, 2015 20:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.