Преизбраха Антон Стоянов за шеф на Районна прокуратура – Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2015 11:28

Преизбраха Антон Стоянов за шеф на Районна прокуратура – Свиленград

Акценти

  • избра прокурор Антон Стоянов за административен ръководител
  • Прокурор Стоянов има над 15 години юридически стаж

Свързани публикации

Висшият съдебен съвет избра прокурор Антон Стоянов за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Свиленград, с 14 гласа „за”, 2 „против” и 4 „въздържал се”. Останалите кандидати получиха гласове, както следва: Мария Кирилова – 1 глас „за”, 5 против” и 14 „въздържал се”, Антон Иванов – 2 гласа „за”, 7 „против” и 11 „въздържал се”.

Прокурор Стоянов има над 15 години юридически стаж в органите на съдебната власт.

В Концепцията си за стратегическо управление на Районна прокуратура – Свиленград, прокурор Стоянов посочва, че въпреки трудностите, с които се е сблъскал през първия си мандат като административен ръководител, прокуратурата е постигнала много добри резултати по показатели като срочност и качество на работата. Направено е много по проблема с високите нива на натовареност на прокурорите, по престъпленията, свързани с нелегалното преминаване на границата и контрабандата. Целите, които си поставя за втория мандат, са: повишаване на ефективността в дейността на РП – Свиленград, анализ и обобщаване на съдебната и прокурорска практика, подобряване на надзора над досъдебното производство, подобряване работата на прокурорите и качеството на прокурорските актове, както и надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите. Посочени са и конкретни мерки за постигане на гъвкава, прагматична, общественополезна и ефективна дейност на Районна прокуратура Свиленград.

Членът на ВСС Румен Боев подкрепи кандидатурата на Антон Стоянов като подчерта, че прокурорът има зад гърба си един успешен мандат като административен ръководител, по време на който е въвел добра организация в Районна прокуратура – Свиленград, една от най-тежките в страната.

 

снимка: Старият мост

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2015 11:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама