Предстоят много събития по повод 510 години – Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 31, 2020 10:00

Предстоят много събития по повод 510 години – Харманли

През месец февруари ще бъдат отбелязани няколко събития от културния календар на Община Харманли, част от които са посветени на „Харманли, който става на 510 години, съобщават от Община Харманли.
От Харманлийска духовна околия отправят покана до християните на града за служба храм „Св. Трифон“ на 1 февруари, когато се отбелязва паметта на Св. мчк Трифон в местността Старите лозя. Там ще бъде отслужена Света тържествена литургия. Началото ѝ е 9:30 ч. и ще бъде възглавена от Негово Високоблагоговейнство иконом Живко Петров, архиерейски наместник на Харманлийска духовна околия.
„Негово Високопреосвещенство Старозагорскит митрополит Киприан е потвърдил присъствието си за празника Трифон Зарезан в Харманли, който ще се проведе на 8 февруари (събота) в местността Трифончето край града. Той ще води утринното богослужение и тържествената литургия в храм „Св. Трифон“. Следва празничен водосвет и ритуал по зарязване на лозе. Местни винопроизводители ще предложат за дегустация част от продукцията си от вина. По традиция ще бъде раздаден и курбан за здраве и берекет“, допълва покана на Фейсбук страницата.
От Община Харманли са подготвили празнична програма с участието на танцови състави, клубове и певци. Осигурен е безплатен превоз за всички желаещи да се включат в него. Автобусът ще се движи по маршрут: Динковия магазин – Пътното – Пощата – Болницата – „Трифончето“. Тръгване от спирка Динковия магазин в 9:30 часа.
Програмата от събития за месец февруари продължава с поклонение по повод 147 години от обесването на Васил Левски на 19 февруари от 11:00 часа пред паметника на Апостола на свободата на площад “Възраждане”.
От 24 /понеделник/ до 27 февруари /четвъртък/ ще се проведе “Първомартенска „Сръчкомания“ в Културен център – Харманли, между 16:00 – 18:00 часа. Тази година децата ще изработят 510 мартеници, които ще подарят на възрастни хора от града.
КОНФЕРЕНЦИЯ „НОВОТО VREME: ОБРАЗОВАНИЕ & ИНОВАЦИИ“ ще срещне младежи и заинтересовани лица с лектори от Българска Fintech асоциация, Академия за бъдещи създатели „ARC ACADEMY“ и фондация „Америка за България“.
Снимка на Община Харманли.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 31, 2020 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама