Предстои XII издание на „Жената-любима и майка”

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 14, 2017 07:57

В Свиленград ще се състои XII издание на Националният поетичен конкурс „Жената-любима и майка”. То е обявено на официалната интернет страница на община Свиленград – www.svilengrad.bg, където е публикуван и неговият регламент. Организаторите са община Свиленград, НЧ „Просвета 1870” и Съюзът на българските писатели.
Конкурсът е за поети, които не членуват в Съюза на българските писатели.
Участниците се разделят в две възрастови групи – от 12 до 18 години и над 18 години. Всеки автор може да участва с до 3 стихотворения. Творбите се изпращат по куриер, по поща, на електронен адрес или на място: гр. Свиленград, 6500, обл. Хасково, бул. „България” 69А, Народно читалище „Просвета 1870” – за поетичния конкурс, e-mail: [email protected]; тел. 0379 71371.
Стихотворенията ще бъдат оценявани от тричленно жури, в което участва поетът Ивайло Балабанов. Най-добрите творби ще бъдат отличени с грамоти, а победителите ще получат парични награди, осигурени от община Свиленград и съпругата на кмета Георги Манолов – Елена Манолова, която е инициатор и спонсор на събитието. Класираният на първо място във втора възрастова група получава и специалната статуетка, символ на конкурса.
Творбите за участие се приемат до 28 февруари 2017 година.
Победителите ще бъдат обявени и наградени на 17 март 2017 г. на тържествена церемония, която по традиция ще се състои в Шато “Катаржина Естейт” – с. Мезек, от 15.00 ч.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 14, 2017 07:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама