Предприемачеството е елементарно само на лекция

Милена Митева
От Милена Митева юни 11, 2019 07:24

Предприемачеството е  елементарно само на лекция

Да се стане предприемач е елементарно, но само на лекция. В това се убеди ученик от СУ „Неофит Рилски“ – Харманли. Той посети лекция по предприемачество в столицата. Това бе наградата на Христо Хубенов, който спечели първо място в конкурс, организиран от Областен център – Хасково.
В него за 2 минути участниците трябваше да представят своята идея. Момчето от Града на Белоногата победи убедително останалите участници. Във видеото си той сподели, че идеята му е свързана с изработване на мобилно приложение с регистър на всички училища, което би улеснило кандидатстващите след 7 клас ученици. Според идеята на Христо, то трябва да има опция за виртуална разходка из училищата. Така кандидатите от малките населени места ще имат възможност онлайн да разгледат училищата в по-големите населени места без да е необходимо да ходят до съответния град.
Посещавайки София Тех парк, придружен от преподавател по IT Зорница Господинова, десетокласникът присъства на лекция по предприемачество.
Пред „Сакарнюз“ Господинова сподели думите на лектора Михаил Стефанов, според когото, да се стане предприемач е „елементарно“. Той обяснил, че ако човек открие даден проблем, на който намери решение с подходящ екип и има финансиране да реализира идеята си, не е проблем всеки един да стане предприемач.
Изводите, които си направиха присъстващите не бяха много оптимистични, тъй като не е толкова лесно да се осигурат последните двата компонента от бизнес плана.
Предложението, което младите хора получиха на срещата, бе да представят крайните продукти на своите идеи година по-късно на същото място.
В „Техно меджик ленд“ бъдещите предприемачи станаха свидетели на физични експерименти, като наблюдаваха различни явления.
Христо Хубенов бе най-впечатлен от 3D принтерите и скенерите, които грабнаха вниманието му.

През тази седмица ученици от СУ “Неофит Рилски“ ще използват 360-градусува камера, за да заснемат виртуална разходка из своето училище. Тя е представена безвъзмездно от Александър Ангелов от Център за творческо обучение в София.

Милена Митева
От Милена Митева юни 11, 2019 07:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 657 047 преглеждания