Предприемач превърна пусто място в „Горски кът” за отдих и забавление

Милена Митева
От Милена Митева август 7, 2017 09:14

Предприемач превърна пусто място в „Горски кът” за отдих и забавление

Живко Йосифов е на 50 години. Завършил е езиковата гимназия в Кърджали.
Може да води разговор на 7 езика – ориенталски и западни. На хората, които не го познават, винаги се представя с усмивка. Той смята, че тя е вратата към всичко. Според него общуването му с хората е безпроблемно, защото не се притеснява да контактува.
От 90-те години Йосифов е тръгнал по чужбина. Обиколил е целият свят с изключение на Япония. Занимава се само с един и същ бизнес – ресторанти и басейни.
Той има няколко житейски сентенции, които следва и те са: „Всеки ден е божи дар!”, „Любовта и добротата ще спасят света!”, „Доброто винаги побеждава!”. Надеждата, с която той живее, е: „Човешкото никога да не изчезва от този свят!”

Да създадеш два пъти „рай” за децата, техните родители, близки и познати не е сред невъзможните неща. Това доказа Живко Йосифов, по-познат на хората от Харманли и региона, страната и чужбина като чичо Живко. След като превърна Градската градина в Града на Белоногата в привлекателно място за период от 7 години, сега предприемачът създаде „Горски кът” за отдих край село Книжовник.
В него посетителите могат да се насладят първо на красотата на дивата природа, след това на създадените от него удобства за спокойствието на хората. Зеленина и алеи от цветя водят привлечените гости в горския кът до ресторант, около който има детско влакче и няколко места с различни видове животни.
Всеки от преминаващите по кръстопътя на пътя Хасково – Кърджали, на който се намира „Горски кът”, може да отседне за закуска, обяд или вечеря и да обмисли в коя посока да потегли, зареждайки гориво от новооткритата бензиностанцията.
Топлото посрещане на домакина и неговият персонал създава много нови приятелства и спомени. Всеки, който посети това място, се връща отново и отново, и споделя за пре-дишните си преживявания.
„Създадох Горски кът за година и половина”, споделя Йосифов. „Сега ми предстои изграждането на басейн и къмпинг. Имам няколко идеи и събирам още за площта от 10 дка, който се намират около обекта”, допълва амбициозният мъж.
„Всеки дава мило и драго за децата, затова правя толкова неща за тях. Да има детски усмивки!”, желаят Йосифов и съпругата му Ангелина.
Според тях слънцето грее еднакво навсякъде и всяко пусто кътче може да се превърне в райски „Горски кът”.
В началото на май тази година преминаващи започват да проявяват интерес към обекта и са започнали да го посещават, за да го разгледат. Така намеренията на собственика за стартиране на работа към края на същия месец отпадат и той не успява да реализира всичките си идеи.
Гости в „Горски кът” има от целия свят. Чужденците одобряват идеите на Йосифов, който може на седем езика да им обясни как ще се промени мястото за отдих след време.
Той обещава да създаде голям къмпинг, на който желаещите да нощуват за по-дълго време.
Скоро 50 деца от Русия ще се забавляват в това красиво кътче.
Те ще опитат от българската кухня, която ще им бъде представена в гората сред аромата на борови дървета. Ще създават спомени и ще разказват за гостоприемството на българите, след като се върнат в огромната си страна.
Голяма част от посетителите на комплекса са харманлийци, които запазиха уважението към човека, който направи много за града със създаденото от него привлекателно място в Градската градина. Това не бе оценено от старото управление на града, което го принуди да напусне Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева август 7, 2017 09:14
Напиши коментар

3 Коментара

 1. Господинка Кирилова август 8, 23:54

  На добър час,нека Бог благослови начинанието ти!

  Отговори на този коментар
 2. Клаудия август 8, 22:37

  Поздравления, Живко! Дано те последват повече хора от цяла България! Все така усмивки, удовлетвореност и много клиенти ти желая от сърце!

  Отговори на този коментар
 3. Vanya Sevova август 7, 20:47

  Браво дано повече хора като теб има .Жив и здрав и все така много успехи

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.