Пред „Социално подпомагане“ вече има извити опашки

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 12, 2019 14:55

Пред „Социално подпомагане“  вече има извити опашки

Струпване на много хора се наблюдава вече две седмици пред приемната за документи на Дирекция „Социално подпомагане“ – Тополовград. Причината е започналото от 1 юли подаване на документи за подпомагане по Наредбата за отпускане на целева помощ през отоплителния сезон 2019/2020 г.
От Дирекцията уверяват, че са създали необходимата организация за да могат всички, които отговарят на условията по наредбата да подадат своевременно заявленията си. Срокът за това е достатъчно дълъг от 1 юли до 31 октомври, но хората бързат да направят това още в първите дни. Засега редящите се на опашката са предимно хора от Тополовград.
За тези от селата на общината, които имат право на това, Калинка Биволарова – директор на Дирекцията, каза, че ще бъдат организирани посещения и приемни по места. Това ще става по график в рамките на периода за подаване на документите.
Общо 20 са целевите групи определени с Наредбата, като базовият доход за всяка от тях е 150 лв. на лице. Коефициентът, по който се изчислява размерът на помощта, за да се получи „индивидуален диференциран доход за отопление“, е различен за всяка целева група.

Очакванията на дирекцията са, че броят на хората, които ще имат право на целевата помощ, няма да бъде по- различен от този през миналия отоплителен сезон, когато от това са се възползвали 700 лица и семейства от общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 12, 2019 14:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама