Пред „Социално подпомагане“ вече има извити опашки

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 12, 2019 14:55

Пред „Социално подпомагане“  вече има извити опашки

Струпване на много хора се наблюдава вече две седмици пред приемната за документи на Дирекция „Социално подпомагане“ – Тополовград. Причината е започналото от 1 юли подаване на документи за подпомагане по Наредбата за отпускане на целева помощ през отоплителния сезон 2019/2020 г.
От Дирекцията уверяват, че са създали необходимата организация за да могат всички, които отговарят на условията по наредбата да подадат своевременно заявленията си. Срокът за това е достатъчно дълъг от 1 юли до 31 октомври, но хората бързат да направят това още в първите дни. Засега редящите се на опашката са предимно хора от Тополовград.
За тези от селата на общината, които имат право на това, Калинка Биволарова – директор на Дирекцията, каза, че ще бъдат организирани посещения и приемни по места. Това ще става по график в рамките на периода за подаване на документите.
Общо 20 са целевите групи определени с Наредбата, като базовият доход за всяка от тях е 150 лв. на лице. Коефициентът, по който се изчислява размерът на помощта, за да се получи „индивидуален диференциран доход за отопление“, е различен за всяка целева група.

Очакванията на дирекцията са, че броят на хората, които ще имат право на целевата помощ, няма да бъде по- различен от този през миналия отоплителен сезон, когато от това са се възползвали 700 лица и семейства от общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 12, 2019 14:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.