Преброиха дивите животни из ловните полета на Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз април 10, 2007 16:42

Преброиха дивите животни из ловните полета на Харманли

Минка Милчева

Общо 31 вълка са преброени из ловните полета на Ловно рибарско сдружение ,,Сокол“, на територията на общините Харманли, Симеоновград и Маджарово. Той е завишен и тези хищници, които се наблюдаваха предимно в община Маджарово, вече са слезли и на територията на община Харманли. Това стана ясно от информацията на Дончо Чипилски, ловен организатор на сдружение ЛРД ,,Сокол“ след преброяването или така наречената таксация в тези региони, която се проведе през миналия месец. Върху дивеча са правени и целогодишно наблюдения.
Резултатите от него показват, че при едрия дивеч благородните елени са 43, сърните – 650, дивата свиня – 704. При местния дребен дивеч зайците са 2 966, фазаните 1 473, яребиците – 2 682. Най-трагично е положението при кеклика – той е само 565 бройки.
При хищниците най-много са чакалите – 593, лисици – 546, скитащи кучета – 289. Броят на чакалите също е леко завишен, като се има в предвид, че се отстрелват около 300 годишно.
Дивата котка, един от най-сериозните хищници в нашия край, вече е в раздела на защитените животни откакто сме членки на ЕС.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 10, 2007 16:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.