Преброиха дивите животни из ловните полета на Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз април 10, 2007 16:42

Преброиха дивите животни из ловните полета на Харманли

Минка Милчева

Общо 31 вълка са преброени из ловните полета на Ловно рибарско сдружение ,,Сокол“, на територията на общините Харманли, Симеоновград и Маджарово. Той е завишен и тези хищници, които се наблюдаваха предимно в община Маджарово, вече са слезли и на територията на община Харманли. Това стана ясно от информацията на Дончо Чипилски, ловен организатор на сдружение ЛРД ,,Сокол“ след преброяването или така наречената таксация в тези региони, която се проведе през миналия месец. Върху дивеча са правени и целогодишно наблюдения.
Резултатите от него показват, че при едрия дивеч благородните елени са 43, сърните – 650, дивата свиня – 704. При местния дребен дивеч зайците са 2 966, фазаните 1 473, яребиците – 2 682. Най-трагично е положението при кеклика – той е само 565 бройки.
При хищниците най-много са чакалите – 593, лисици – 546, скитащи кучета – 289. Броят на чакалите също е леко завишен, като се има в предвид, че се отстрелват около 300 годишно.
Дивата котка, един от най-сериозните хищници в нашия край, вече е в раздела на защитените животни откакто сме членки на ЕС.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 10, 2007 16:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама