Празничната програма за 3 март в Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2017 13:13

Различни културни и спортни събития са в програмата за честване на Националния празник на Република България – 3 март. На 2 март, от 11:00 часа в общинската библиотека ще бъде открита изложба „Освобождение“, представяща книги, посветени на възстановяването на българската държавност.
На самия празник – 3 март, от 11:30 часа на площад „5 октомври“, ще се състои тържествена церемония с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите за свободата герои на Свиленград.
Същата вечер, от 18:00 часа в салона на НЧ „Просвета – 1870“ започва празничен концерт-спектакъл „С песните на смелите“. Той е по сценарий на Галина Балъкчиева, а постановката е на Кирил Търпов. Публиката ще може да види изпълненията на наскоро сформирания смесен градски хор под диригентството на Кирил Търпов и с клавирен съпровод на Генади Димитров, на мъжки хор „Стефка Благоева” от град Пловдив, с хормайстор и клавирен съпровод Юлия Петрова, както и участието на ученици от СУ „Д-р Петър Берон”.
По същото време в град Одрин, Р Турция, филиалът на НЧ „Просвета-1870“, който е създаден към църквата „Св. Георги”, организира от 19:00 часа в хотел „Марги“ честване на националния празник на България с фолклорна програма на състави от София.
По традиция за националния празник в Свиленград се провеждат различни спортни надпревари за Купа „3-ти март”. Финалът и награждаването на общоградския футболен турнир за купата е на 3 март, от 10 часа на спортна площадка.“Изгрев“.
Също от 10 часа в Спортната зала са финалите на детския турнир по бадминтон за купа „3-ти март“.
На 4 март, от 10 часа в шахматния клуб ще се проведе детски турнир по шахмат за купа „3-ти март“.
Както всяка година по случай празника общината украси с националния флаг централни градски улици и подходите на Свиленград.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2017 13:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 753 132 преглеждания