Празничната програма за 3 март в Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2017 13:13

Празничната програма за 3 март в Свиленград

Различни културни и спортни събития са в програмата за честване на Националния празник на Република България – 3 март. На 2 март, от 11:00 часа в общинската библиотека ще бъде открита изложба „Освобождение“, представяща книги, посветени на възстановяването на българската държавност.
На самия празник – 3 март, от 11:30 часа на площад „5 октомври“, ще се състои тържествена церемония с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите за свободата герои на Свиленград.
Същата вечер, от 18:00 часа в салона на НЧ „Просвета – 1870“ започва празничен концерт-спектакъл „С песните на смелите“. Той е по сценарий на Галина Балъкчиева, а постановката е на Кирил Търпов. Публиката ще може да види изпълненията на наскоро сформирания смесен градски хор под диригентството на Кирил Търпов и с клавирен съпровод на Генади Димитров, на мъжки хор „Стефка Благоева” от град Пловдив, с хормайстор и клавирен съпровод Юлия Петрова, както и участието на ученици от СУ „Д-р Петър Берон”.
По същото време в град Одрин, Р Турция, филиалът на НЧ „Просвета-1870“, който е създаден към църквата „Св. Георги”, организира от 19:00 часа в хотел „Марги“ честване на националния празник на България с фолклорна програма на състави от София.
По традиция за националния празник в Свиленград се провеждат различни спортни надпревари за Купа „3-ти март”. Финалът и награждаването на общоградския футболен турнир за купата е на 3 март, от 10 часа на спортна площадка.“Изгрев“.
Също от 10 часа в Спортната зала са финалите на детския турнир по бадминтон за купа „3-ти март“.
На 4 март, от 10 часа в шахматния клуб ще се проведе детски турнир по шахмат за купа „3-ти март“.
Както всяка година по случай празника общината украси с националния флаг централни градски улици и подходите на Свиленград.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2017 13:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.