Празненство “три в едно” в Клуба на пенсионера – Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 2, 2019 07:45

Празненство “три в едно” в Клуба  на пенсионера – Тополовград

Въведение Богородично или Денят на християнското семейство, пет години от създаването на пенсионерския клуб и 60-годишнина или „диамантена сватба“ на три семейства отпразнуваха в един ден – 21 ноември. Това стана в клуба на пенсионера „Топола“ в Тополовград.
Слово за Деня на Християнското семейство произнесе Керанка Кукучева – председател на клуба, която наблегна за ролята на семейството за запазване на българщината. Тя акцентира на пет годишнина от създаването на клуба на пенсионера в Тополовград и не скри задоволството си от факта, че кръстник на “Топола“ е кметът на общината Божин Божинов – вече за втори мандат. Приветствие към членовете на клуба поднесе зам.-кметът Антоанета Палазова.
Божин Божинов поздрави присъстващите членове и гости на тържеството, пожела им дълъг и спокоен живот и здраве и каза, че от клуба винаги могат да разчитат на помощ от Общината.
Мария Минчева – зам.-председател на „Топола“, представи трите семейни двойки, празнуващи диамантена сватба и ги поздрави от името на членовете на клуба. Тя също говори за ценностите на християнското семейство и значението му за запазване на българския род. От там нататък водещата роля пое секретарят на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ Райна Зотова. Тя направи съдържателно празненството за трите „диамантени двойки“ – Соня и Павел Узунови, Недялка и Васил Вълчанови, Керанка и Иван Кукучеви.

Посрещане и преминаване по посипаната с розови цветчета бяла пътека, захранване с питка и мед на съпрузите помежду им, отпиване на червено вино и неговото „подслаждане“ с подкана „горчиво“ от присъстващите и разбира се сватбен танц. Юбилярите получиха подаръци от общинското ръководство, поднесени им от зам.-кмета Антоанета Палазова, както и цветя от ръководството на клуба.

Със закачливи стихове те бяха поздравени от Минка Тополова, а за доброто настроение на всички допринесоха със своите изпълнение певецът Тодор Николов и акордеонистът Стойчо Чобанов. Не мина и без една чудесна торта за юбилярите, подарена им от кръстника на клуба – кмета Божинов.
Първи от нея вкусиха трите семейни двойки, а след тях се почерпиха всички останали. А на празник, при това и троен, за къде без танци и хора, които започнаха след официалната част приключиха, чак когато всички се измориха.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 2, 2019 07:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама