Празненство “три в едно” в Клуба на пенсионера – Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 2, 2019 07:45

Празненство “три в едно” в Клуба  на пенсионера – Тополовград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #44/173, 29 - 5 ноември 2019 г.

Свързани публикации

Въведение Богородично или Денят на християнското семейство, пет години от създаването на пенсионерския клуб и 60-годишнина или „диамантена сватба“ на три семейства отпразнуваха в един ден – 21 ноември. Това стана в клуба на пенсионера „Топола“ в Тополовград.
Слово за Деня на Християнското семейство произнесе Керанка Кукучева – председател на клуба, която наблегна за ролята на семейството за запазване на българщината. Тя акцентира на пет годишнина от създаването на клуба на пенсионера в Тополовград и не скри задоволството си от факта, че кръстник на “Топола“ е кметът на общината Божин Божинов – вече за втори мандат. Приветствие към членовете на клуба поднесе зам.-кметът Антоанета Палазова.
Божин Божинов поздрави присъстващите членове и гости на тържеството, пожела им дълъг и спокоен живот и здраве и каза, че от клуба винаги могат да разчитат на помощ от Общината.
Мария Минчева – зам.-председател на „Топола“, представи трите семейни двойки, празнуващи диамантена сватба и ги поздрави от името на членовете на клуба. Тя също говори за ценностите на християнското семейство и значението му за запазване на българския род. От там нататък водещата роля пое секретарят на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ Райна Зотова. Тя направи съдържателно празненството за трите „диамантени двойки“ – Соня и Павел Узунови, Недялка и Васил Вълчанови, Керанка и Иван Кукучеви.

Посрещане и преминаване по посипаната с розови цветчета бяла пътека, захранване с питка и мед на съпрузите помежду им, отпиване на червено вино и неговото „подслаждане“ с подкана „горчиво“ от присъстващите и разбира се сватбен танц. Юбилярите получиха подаръци от общинското ръководство, поднесени им от зам.-кмета Антоанета Палазова, както и цветя от ръководството на клуба.

Със закачливи стихове те бяха поздравени от Минка Тополова, а за доброто настроение на всички допринесоха със своите изпълнение певецът Тодор Николов и акордеонистът Стойчо Чобанов. Не мина и без една чудесна торта за юбилярите, подарена им от кръстника на клуба – кмета Божинов.
Първи от нея вкусиха трите семейни двойки, а след тях се почерпиха всички останали. А на празник, при това и троен, за къде без танци и хора, които започнаха след официалната част приключиха, чак когато всички се измориха.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 2, 2019 07:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.