Празненствата в Славяново за клетвата на Румен Радев

Милена Митева
От Милена Митева януари 25, 2017 08:16

Празненствата в Славяново за клетвата на Румен Радев

Жителите на Славяново се събраха в местното заведение, за празнуват клетвата на новия президент Румен Радев, в четвъртък, 19 януари. Пред екип на НОВА телевизия хората от селото споделиха, че са сигурни, че ще се справи, защото го познават като упорит човек.
„Доста тежки неща му предстоят, но съм сигурен, че ще се справи и ще отговори на очакванията на българския народ“, каза бившият кмет от ГЕРБ Руси Митошев. Той твърди, че познавал президента като находчив и упорит човек.
„Да работи както е работил досега и да не излъже за очакванията от хората“, допълни друг жител на селото. Той каза още, че не е важно политиците, а народа да остане с нужните очаквания от него..
Като цяло очакванията от новият пети президент са да бъде винаги с хората и да чува техните думи, както и да сбъдва техните желания доколкото е възможно.
В селото хората споделят, че празненствата за положената клетва ще бъдат тридневни и предимно по домовете им, заради падналият снеговалеж.

Клетвата
Някои централни медии определиха клетвата на новия президент като пълна с протоколни гафове. И, половинчасова дълга реч. Румен Радев направи един лапсус – вместо „ще стимулирам обществени дебати“ каза „ще симулирам обществени дебати“. Това предизвика реплика от страна на Гроздан Караджов от Реформаторския блок: „Поне да си бяхте прочели речта.“
Докато новият президент четеше „Моето кредо е: малко думи, но резултатни действия“, залата се разшумя и новоизбраният президент я заплаши: „Имате още една седмица!“
Ядосани депутати имаше и в групата на ГЕРБ, а премиерът в оставка Бойко Борисов подчерта: „Едно е да имаш програмна декларация, едно е да четеш неща, които искаш да се направят, а трето и четвърто – да се направят.“
Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък смята, че това е „достойна реч на достоен президент“.

Милена Митева
От Милена Митева януари 25, 2017 08:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 471 251 преглеждания