Поредният пожарът в Сакар планина е локализиран

Сакар нюз
От Сакар нюз август 26, 2017 14:46

Поредният пожарът в Сакар планина е локализиран

Акценти

  • В петък по обед избухнал пожар в района на сакарските села Филипово, Присадец, Маточина, Варник.

Свързани публикации

Пожарът в Сакар планина днес наобед е локализиран, съобщиха от ОблА, позовавайки се на информация от директорът на РДпБЗН – Хассково комисар – Николай Вълчев. В неговото овладяване участваха около 100 човека и тежката верижна машина от РДБПЗН Бургас, която правеше просеки и разширяваше пътища, за да пресече разпространението на огъня. Военните от формирование 52 740 в Хасково също се включиха в гасенето на пожара между селата Филипово, Присадец, Маточина и Варник. Пламъците обхванаха терени в две общини, затова и доброволните формирования на Свиленград и Тополовград се също участваха в овладяване на пожара. През цялата нощ там работеха 5 противопожарни екипа и 3 екипа от Държавното горско стопанство със съответната техника.

За 24 часа пламъците унищожиха 2500  дка площи със храсти и сухи треви. До вечерта всички противопожарни екипи, военните, горските служители и доброволците остават на терен. Общо 100 човека от сутринта гасят на ръка пламъците.

Сега се  правят непрекъснати обходи по периметъра на пожара, за да не се позволи повторното му запалване. Няма нанесени сериозни щети. Вън от всякаква опасност са близките села, гласи съобщението от ОблА.

Снимка: ОблА

Сакар нюз
От Сакар нюз август 26, 2017 14:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.