Пожар по непредпазливост излезе солен на предизвикалия го

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 1, 2019 15:24

Пожар по непредпазливост излезе солен на предизвикалия го

С.Я.С. от Тополовград трябва да заплати общо 9 679.61 лв. за предизвикан от него „по непредпазливост“ пожар на 16 август 2017 г. в землището на с. Хлябово. Това е постановил Тополовградския районен съд с присъда от 11 юли тази година.
Пожарът тогава е станал вследствие на това, че: “обвиняемия без да притежава свидетелство за управление, не съобразил реглажа на регулируемите във височина монтажни пързалки на прикачния инвентар във функция от установения неравен терен, което причинило искри между трактора с прикачения инвентар и камъни. Така той по непредпазливост запалил чужд имот със значителна стойност.“
Присъдата е „пробация”със задължителна регистрация с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично за срок от една година и „задължителни периодични срещи с пробационен служител” .

По неприятното за подсъдимия обаче са паричните санкции: „Да заплати на „Л. 2***”ООД – гр. София сумата 7948,48 лева лв, съставляваща обезщетение за нанесени имуществени вреди, изразяващи се в запалване и изпепеляване на трайни насаждения – орехи и бадеми, ведно със законната лихва
Освен това осъденият дължи и държавна 300 лв. и разноски по делото – 1 319,13 лв.
Възнаграждение на вещи лица са 112 лв.
Така общата сума, става 9679.61 лв. На подсъдимия все пак е дадена възможност да обжалва и протестира Присъдата пред ЯОС в 15-дневен срок от деня на произнасянето й.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 1, 2019 15:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.