Поздрави за Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

Сакар нюз
От Сакар нюз май 24, 2020 13:30

Поздрави за Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

Мария Киркова, кмет на Община Харманли
Мария Киркова, кмет на Община Харманли

ЧЕСТИТ 24 МАЙ – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

В ден като днешния – празник свещен за нашата история, национална идентичност и традиция, нека сплотени, горди и уверени вървим към светли бъднини за знанието и духовността ни!
Ръководството на Община Харманли и Общинска администрация поздравяват всички учители, просветни и културни дейци и съграждани с празника на българската писменост и култура!

Мария Киркова, Кмет на община Харманли

Милена Рангелова, кмет на Община Симеоновград
Милена Рангелова, кмет на Община Симеоновград

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,
ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост! Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се, като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа.
На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност.
Днешният празник се свързва с творчеството, образованието, науката и духовността. На този ден благодарност заслужават хората, които съхраняват родния ни език и възпитават поколенията след нас.
Уважаеми преподаватели, пожелавам Ви все така с любов и внимание да продължите да извършвате великата си мисия – да образовате нашите деца, бъдещето на България. Нека творческият Ви устрем бъде възнаграден, чрез успехите на Вашите възпитаници. А Вие ,ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света. Желая Ви здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването Ви!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

МИЛЕНА РАНГЕЛОВА, Кмет на община Симеоновград

Божин Божинов, кмет на Община Тополовград
Божин Божинов, кмет на Община Тополовград

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ТВОРЦИ, ДЕЙЦИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И КУЛТУРАТА, СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Имам честта и удоволствието да Ви поздравя с Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост и Ден на Тополовград – 24 май!
На този ден ние се прекланяме пред величието на българското слово и отдаваме почит пред Славянските първоучители, пред онези достойни българи, които със слово, просвещение, талант и чисто родолюбие сътвориха духовната ни история.
Денят на Светите братя Кирил и Методий е най-яркото свидетелство за жаждата на българина за просвета, наука и култура, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции и гордост.
На 24 май ние благодарим на съвременните просветители и будители – учители, творци, читалищни и музейни служители, самодейци, журналисти, дейци на българската книжовност, просвета и култура за неуморния труд, с който съхраняват и предават знания и духовност на бъдещите поколения.
С чест и достойнство Тополовград отстоява своята културна идентичност и издига образованието на децата ни в най-висша ценност.
Има мъдрост и светла символика в определянето на 24 май за Ден на нашия град. Където и да се намира по света, всеки българин пази жизнерадостната атмосфера на този майски ден, посветен на родния град.
Като граждани на Тополовград ние трябва да работим за напредъка и просперитета на града и общината и чрез личния принос на всеки от нас да отстояваме ценностите, които ни правят българи.
В този тържествен ден отправяме своята благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на нашия град. На младите хора желаем да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни.
Нека отдадем заслуженото на нашите съграждани, оставили светла диря с делата си в миналото, да изживеем пълноценно настоящето и да посрещнем с нови надежди бъдещите дни на нашия град!
На 24 май нека всеки от нас да бъде в мислите си с величественото дело на Светите братя Кирил и Методий и с гордостта, че „и ний сме дали нещо на света, на вси славяни книги да четат”!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
БОЖИН БОЖИНОВ, Кмет на община Тополовград

Арх. Атастас Карчев, кмет на Община Симеоновград
Арх. Атастас Карчев, кмет на Община Симеоновград

Уважаеми дами и господа
учители и просветни дейци,

Честит да е Денят на
българската просвета и култура – 24 май! Този празник е за възхвала на Вашия труд, в чест на Вашия принос за развитието ни като общество. Вие сте творците на българската духовност и интелигентност. Просветата и културата са най-важната основа за успешното ни бъдеще като нация. Вие създавате това бъдеще, като възпитавате младите поколения. Учителят, който приема като призвание тази професия, може да сътворява чудеса в умовете и душите на своите възпитаници. Нашите деца ще формират живота такъв, какъвто Вие им го представите с вяра в доброто, красотата и хуманността.
Нека Вашите ученици приемат и използват с успех тези безценни дарове – познанието и опитът, предадени от Вас с любов, отговорност, търпение и упоритост!
Бъдете здрави и силни, удовлетворени от професионалния си път и уверени в благородството на просветителската си кауза!
Честит празник!

арх. Анастас Карчев, Кмет на община Свиленград

Анастас Анастасов, кмет на община Любимец
Анастас Анастасов, кмет на община Любимец

Уважаеми учители, дейци на културата, скъпи ученици, Уважаеми съграждани,

Отново е 24 май – денят, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, денят на буквите и словото, денят на българския национален дух!

От векове, на този ден, българският народ изразява своята признателност и преклонение към българския учител. „Върви народе възродени“- думи, които всеки българин знае от мига, в който е прекрачил училищния праг за първи път, те звучат през целия му живот и вдъхват стремеж към знания и творчество.

Уважаеми съграждани, нека образованието, просветата и културата, бъдат висши ценности и отговорност на всеки.

Уважаеми учители, с дълбока признателност ви поздравявам по случай Деня на писмеността и просветата. Пожелавам ви все така с любов и внимание да изпълнявате великата си мисия – да образовате нашите деца – бъдещето на България.

А вие ученици, обичайте, ценете и пазете родния български език. Пожелавам ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знания в училище.

По случай светлия празник пожелавам на всички културни и просветни дейци здраве, творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение.

Продължавайте да съхранявате и предавате на поколенията българските традиции, които са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие!

Анастас Анастасов, Кмет на Община Любимец

Сакар нюз
От Сакар нюз май 24, 2020 13:30
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Vladimir No Ne Ilich Ulyanov Nito Putin май 24, 19:02

    Честит ден на Българската Писменост/Азбука и Култура! Но да не забравяме, че не Кирил и Методий са измислили глаголицата, на която никой вече не пише! Клишетата не са верни, а повтаряни митове! Благодаря на Климент, Наум и Ангеларий за създаването на Българската Азбука, наречена кирилица от руслямците дето не признават още че е правена в България!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама