Посланици разгледаха забележителности на Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2015 10:07

Посланици разгледаха забележителности на Хасково

Акценти

  • Те бяха посрещнати от областния управител - Добри Беливанов
  • На другия ден те заминаха за Кърджали

Свързани публикации

Ръководители на дипломатически мисии в България посетиха в петък Хасково, по покана на министъра на външните работи Даниел Митов и министъра на туризма Николина Ангелкова.

35-те посланици бяха посрещнати и приветствани от областния управител Добри Беливанов. Той представи пред тях накратко потенциала на региона ни и неговото културно-историческо богатство. В краткото време за приветствие господин Беливанов не пропусна да спомене, че областта ни е национално известна с винопроизводството си и с отличното си грозде /основно сорт “Мерло/. „Област Хасково е един от най-богатите на исторически и археологически обекти райони: архитектурни паметници от античността и средновековието, археологически ценности, паметници от епохата на Възраждането, исторически места и музеи. В района са регистрирани над 1000 паметника на културата“, каза областният управител. Той изброи и „перлите“ в короната на историческото ни богатство – Александровската гробница, която дипломатите ще имат възможност да посетят днес лично, уникалната римска вила „Армира“, Светилището на нимфите и Афродита при Каснаково, средновековната скална църква в село Михалич. скалната църква в село Маточина, средновековните крепости при Мезек и Маточина, крепостта Лютица и др.

Господин Беливанов говори и за развитието на туризма, за уникалната по състав и лечебни свойства минерална вода в Минерални бани /с единствен европейски аналог курорта “Карлови вари”/ и за ключовите за областта проекти.

По-късно през деня гостите бяха приветствани и от кмета на Хасково Георги Иванов, след което разгледаха забележителности на града. По късно те разгледаха Александровската гробница, църквата в Узунджово и Монумента на Богородица.

Визитата в Хасково е първото по рода си посещение на част от дипломатическия корпус в Хасковска област.

Снимки: ОблА

diplomati-5 diplomati-4 diplomati-3

 

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2015 10:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.