“Помним традициите” – кулминация в юбилея на ДГ „Детски свят“

Милена Митева
От Милена Митева април 18, 2017 08:21

“Помним традициите” – кулминация в юбилея на ДГ „Детски свят“

Спектакъл „Помним традициите“ бе кулминацията в отбелязването на 40-годишния юбилей на ДГ„Детски свят“ – Харманли. Той се състоя в петък, 7 април в НЧ “Дружба – 1870“. В него, за да покажат, че съхраняват традициите на България, на сцената се изявиха възпитаници на детското заведение, родители и учители. Те, облечени в народни носии, представиха празниците от Бъдни вечер до Великден.
„Идеята е да научим децата да съхраняват традициите“, сподели Мария Желязкова, директор на детската градина. Пред “Сакарнюз” обясни, че спектакълът е продължение на „Разказът на една цигулка“, който бе представен в края на април преди две години. Той бе посветен на 505 години Харманли и десет години от смъртта на артиста Димитър Хаджиянев.
В края на събитието, да изкаже благодарност, думата отново взе госпожа Желязкова. Тя благодари на всички, които са взели участие в спектакъла и на тези, които уважиха културната проява: „Особено съм щастлива, че празника уважиха ни много бивши колеги на ДГ „Детски свят“, всички бивши директори – Милушева, Янакиева, Димитрова, Карагьозова, директорите и колеги от останалите детски градини и училища в града, ВСС при БЧК София – Антон Налбантов, Мая Антова и Николай Величков – началник на логистиката и управление на собствеността на Националния съвет на БЧК, БЧК Хасково – Силвия Лефтерова, ВСС при БЧК Хасково-Георги Черкезов, Сийка Черкезова, Колеги от Хасково, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Тополовград, Синапово, студенти от педагогическия филиал на Тракийски университет, почетните членове на детското заведение – Веселин Гарванов и Генчо Дончев, членове на общински съвет на настоятелството и родители“.
„Нека съхраним българския дух, който най-силно се усеща в китния ни тракийски град, където идеалът на Българката – красива и непреклонна е увековечен чрез изключителния паметник на културата „Изворът на Белоногата“ – Славейковата Гергана“ Нека се гордеем, че сме българи, нека се гордеем, че сме харманлийци!“, призоваха организаторите в края на събитието.
Програмата за отбелязването на 40-тия рожден ден на градината започна с педагогически форум „Гражданското образование в съвременната мултикултурна среда“. Той бе организиран съвместно с общината в партньорство с Исторически музей от Харманли и Педагогически факултет при Тракийски университет, Стара Загора.
В началото на форума присъстващите се запознаха историята на градината във филм, който включва в част от многообразната им дейност и изяви.
За принос към развитието на ДГ“Детски свят“, за всеотдайния труд и любовта към децата ще бъдат връчени почетни грамоти: Донка Милушева – първия директор – 1976 – 1983, Славея Янакиева – 1983-1993, Невена Димитрова – 1993 -1998, Грозданка Карагьозова 1998 -2007, Доц. Ангел Карагьозов- художник, Водноспасителна служба към БЧК, София, за обогатяване на дейностите в ДГ ,Водноспасителна служба към БЧК, Хасково, БЧК Хасково – за добро сътрудничество, Първите и дългогодишни учители, пенсионирали се в градината, Динка Андрова, Димка Георгиева, Елена Ангелова, Керка Димова, Янка Павлова, Пенчо Лозанов, Веселин Гарванов и Генчо Дончев – почетни членове на ДГ, Квартален клуб при пети квартал за дългогодишно сътрудничество.

Милена Митева
От Милена Митева април 18, 2017 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама