Полицията затяга контрола за изборните нарушения

Христо Христов
От Христо Христов септември 11, 2014 14:45

Полицията затяга контрола за изборните нарушения

Акценти

  • Това каза пред журналисти днес директорът на областната дирекция на полицията Ангел Цанков
  • Преди изборния ден, 5 октомври от полицията ще връчат предупредителни протоколи на всички, за които има данни, че са се занимавали с изборни престъпления в предишни години
  • По предварителните разчети на МВР в изборния ден ще бъдат ангажирани 400 полицаи, за да следят за спазването на обществения ред

Свързани публикации

„Взели сме всички мерки за предотвратяване на купуване и предлагане на гласове.  По изборите ще има доста изненади.“ Това каза пред журналисти днес директорът на областната дирекция на полицията Ангел Цанков.

Преди изборния ден, 5 октомври, от полицията ще връчат предупредителни протоколи на всички, за които има данни, че са се занимавали с изборни престъпления в предишни години. Ангел Цанков отказа да съобщи бройката на хората, за които имат данни, че на предишни избори са купували и предлагали гласове.  Полицай №1 в региона не уточни дали в момента във ведомството му вече има сигнал от някоя партия, че има търговия на гласове. По предварителните разчети на МВР в изборния ден ще бъдат ангажирани 400 полицаи, за да следят за спазването на обществения ред.

На брифинга бе огласена и криминалната обстановка в региона за първите 6 месеца на годината. За първата половина на 2014 г. са извършени 1 358 престъпления.  За същия период на миналата година са били с 25 повече. Тази година до момента разкриваемостта е с 10% по-голяма, показва статистиката на МВР Хасково.

Христо Христов
От Христо Христов септември 11, 2014 14:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.