Полицията затяга контрола за изборните нарушения

Христо Христов
От Христо Христов септември 11, 2014 14:45

Полицията затяга контрола за изборните нарушения

Акценти

  • Това каза пред журналисти днес директорът на областната дирекция на полицията Ангел Цанков
  • Преди изборния ден, 5 октомври от полицията ще връчат предупредителни протоколи на всички, за които има данни, че са се занимавали с изборни престъпления в предишни години
  • По предварителните разчети на МВР в изборния ден ще бъдат ангажирани 400 полицаи, за да следят за спазването на обществения ред

Свързани публикации

„Взели сме всички мерки за предотвратяване на купуване и предлагане на гласове.  По изборите ще има доста изненади.“ Това каза пред журналисти днес директорът на областната дирекция на полицията Ангел Цанков.

Преди изборния ден, 5 октомври, от полицията ще връчат предупредителни протоколи на всички, за които има данни, че са се занимавали с изборни престъпления в предишни години. Ангел Цанков отказа да съобщи бройката на хората, за които имат данни, че на предишни избори са купували и предлагали гласове.  Полицай №1 в региона не уточни дали в момента във ведомството му вече има сигнал от някоя партия, че има търговия на гласове. По предварителните разчети на МВР в изборния ден ще бъдат ангажирани 400 полицаи, за да следят за спазването на обществения ред.

На брифинга бе огласена и криминалната обстановка в региона за първите 6 месеца на годината. За първата половина на 2014 г. са извършени 1 358 престъпления.  За същия период на миналата година са били с 25 повече. Тази година до момента разкриваемостта е с 10% по-голяма, показва статистиката на МВР Хасково.

Христо Христов
От Христо Христов септември 11, 2014 14:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар