Полицията взема мерки срещу протестите

Милена Митева
От Милена Митева ноември 17, 2018 08:12

Полицията взема мерки срещу протестите

От полицията започнаха да взимат мерки срещу разрастващите се протести. През тази седмица от Областната дирекция на МВР в Хасково привикаха кметовете на общини на среща, на която да бъдат обсъдени мерки за недопускане на ескалация.
За 18 ноември бе предвидено затваряне на границата с Турция от протестиращи, но след разговор със старши комисар Ангел Цанков недоволстващите заявиха, че няма да го правят. Срещата не бе публична и на нея не присъстваха журналисти. След нея комисар Цанков каза, че са обсъдени варианти за недопускане на закононарушения като затваряне на гранични пунктове, както и нарушения на Закона за движение по пътищата.
В социалната мрежа Фейсбук хора от над 20 града са заявили, че се готвят да излязат на протест. Техните искания са срещу високите цени на горивата, поскъпването на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, ниските заплати, пенсии и стандарта на живот.
За 19 ноември, понеделник е обявен най-големият протест в столицата. В страницата „Национален Протест срещу безобразията в България“ е обявено, че в София той ще се състои пред парламента.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 17, 2018 08:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.