Полицейски инспектори разговарят с пенсионери за телефонните измами

Сакар нюз
От Сакар нюз май 10, 2018 11:11

Полицейски инспектори разговарят с пенсионери за телефонните измами

Акценти

  • В края на беседата полицейските инспектори получили покана за следваща среща с останалите членовете на клуба.

Свързани публикации

Полицейски инспектори направили среща в пенсионерски клуб „Дълголетие“ в Ямбол. От техния бюлетин става ясно, че основната тема на проведената беседа е била как да се противопоставим на измамниците. Старши инспектор К. Радев и инспектор Д. Алексиев припомнили  на събралите се най-разпространените сценарии за извършване на телефонни измами и разяснили как следва да се реагира при обаждане от непознат с искане на пари, независимо дали се представя за познат, роднина, полицай, лекар, социален работник или друг.

Полицейските инспектори уверили гражданите, че служителите на реда никога и по никакъв повод не търсят граждани по телефона за съдействие с искане за даване на пари и ценни предмети.

В свободен разговор с членовете на клуба са обсъдили и конкретни случаи на опити за телефонни измами, приложени спрямо някои от присъстващите, а разказите от първо лице предизвикали оживени коментари.

В рамките на срещата е било обърнато внимание и на измамите, придружени с кражби. Случаите, в които измамниците търсят директна среща на улицата или в домовете на гражданите, са:  „Мними врачки, развалящи магии“, „Мними служители, които уж ще съдействат за увеличаване на социалните придобивки“, „Мними търговци на стоки и услуги“ и други.

В края на беседата полицейските инспектори получили покана за следваща среща с останалите членовете на клуба, се казва в съобщението от полицията.

Снимка: ОД на МВР – Ямбол

Сакар нюз
От Сакар нюз май 10, 2018 11:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.