Полицейски инспектори разговарят с пенсионери за телефонните измами

Сакар нюз
От Сакар нюз май 10, 2018 11:11

Полицейски инспектори разговарят с пенсионери за телефонните измами

Акценти

  • В края на беседата полицейските инспектори получили покана за следваща среща с останалите членовете на клуба.

Свързани публикации

Полицейски инспектори направили среща в пенсионерски клуб „Дълголетие“ в Ямбол. От техния бюлетин става ясно, че основната тема на проведената беседа е била как да се противопоставим на измамниците. Старши инспектор К. Радев и инспектор Д. Алексиев припомнили  на събралите се най-разпространените сценарии за извършване на телефонни измами и разяснили как следва да се реагира при обаждане от непознат с искане на пари, независимо дали се представя за познат, роднина, полицай, лекар, социален работник или друг.

Полицейските инспектори уверили гражданите, че служителите на реда никога и по никакъв повод не търсят граждани по телефона за съдействие с искане за даване на пари и ценни предмети.

В свободен разговор с членовете на клуба са обсъдили и конкретни случаи на опити за телефонни измами, приложени спрямо някои от присъстващите, а разказите от първо лице предизвикали оживени коментари.

В рамките на срещата е било обърнато внимание и на измамите, придружени с кражби. Случаите, в които измамниците търсят директна среща на улицата или в домовете на гражданите, са:  „Мними врачки, развалящи магии“, „Мними служители, които уж ще съдействат за увеличаване на социалните придобивки“, „Мними търговци на стоки и услуги“ и други.

В края на беседата полицейските инспектори получили покана за следваща среща с останалите членовете на клуба, се казва в съобщението от полицията.

Снимка: ОД на МВР – Ямбол

Сакар нюз
От Сакар нюз май 10, 2018 11:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама