Поети рецитираха свои творби на литературна вечер

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 6, 2018 20:55

Поети рецитираха свои творби на литературна вечер

Силният дъжд навън и студеният салон на библиотеката на тополовградското читалище „Св. Св.Кирил и Методий – 1894” не попречиха да се създаде задушевна и топла духовна и поетична атмосфера на поредната проява на творците от литературния клуб „Илко Карайчев”. Тя бе наречена „Литературна вечер, посветена на майката, любимата, пролетта и любовта” от самите участници в нея, които си бяха определили да представят до три свои творби.
Първи бяха представени стихотворения на Тонка Славкова, само че като песни, музицирани и изпети от Андон Чинтов. След тази неочаквана изненада свои произведения четоха последователно Минка Топалова, Любов Узунова, Геновева Диманова, Петко Илиев, Вълка Плякова, Митко Томов, Петя Бойчева.
Два очерка на Иван Кукучев бяха прочетени от Керанка Кукучева и Райна Атанасова, а стихове и есета на отсъстващите по здравословни причини Николай Дялков и Костадин Ламбов четоха Любов Узунова и Геновева Диманова. Присъстващите в залата почитатели на творчеството на тополовградските поети и писатели ги награждаваха с дълги и искрени аплодисменти. В края на поетичната вечер участващите творци бяха поздравени от секретаря на читалището Райна Зотова, която по-дари и цветя на всеки от тях с пожелания за нови творчески успехи и прояви.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 6, 2018 20:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.