Поети рецитираха свои стихове на Национална среща

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 21, 2020 06:21

Поети рецитираха свои стихове на Национална среща

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/915 година XVII, 18 - 24 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Емоционално и вълнуващо премина четвъртата „Национална поетична среща Сакарци 2020“. Тя се състоя в събота, 12 септември, в къщата за гости „Сакарци” в едноименното село от община Тополовград.
Срещата протече в обстановка, изцяло подвластна на четената и изпята поезия. В нея участваха творци от Тополовград, Габрово, Севлиево, София, Ямбол, Дупница, Черниче, Велико Търново, Айтос, Бургас и Тарагона, Испания.
Събитието започна с творческо представяне на всеки участник от водещите Любов Узунова и Петко Илиев. То продължи близо 4 часа, като всеки от тях получи подарък – книгата „Антология на автори от Тополовград” и химикалка с надпис „Поетична среща Сакарци 2020”, осигурени от членовете на клуба.
Вълнуващо беше представянето на китаристите Росен Пурлантов и Димитър Тодоров, които изпяха песни по своя музика и текстове на тополовградските поети Петя Бойчева и Николай Дялков.
В импровизирана приятелска надпревара, без претенция за конкурс, с гласуване от всички участници бяха отличени най-добре представилите се – Росен Гъдев, Райчо Русев, Павлина Йосева и Евгени Бенов.
Срещата бе филмирана от оператора Милен Ча-льовски.
Всички гости отправиха топли думи за Тополовград, за гостоприемството на тополовградчани и за добрата организация на поетичната среща от страна на Литературния клуб „Илко Карайчев“.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 21, 2020 06:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.