Поетеса от Харманли бе включена в Литературна антология „Хасково“

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2015 13:42

Поетеса от Харманли бе включена в Литературна антология „Хасково“

Творби на поетесата Светлана Николова са включени в първата по рода си Литературна антология „Хасково“. Томчето е издадено от Община Хасково и Клуба на дейците на културата по повод празника на Града на Богородица 8 септември. В него има стихове и разкази на 31 творци. Светлана Николова е харманлийка, но работи в областния град.

Редактори на томчето са Иван Маринов, автор на 12 книги и член на УС на Съюза на независимите български писатели, Мина Карагьозова, носител на национални и международни литературни награди и член на СБП и Ели Видева, автор на 7 лирични и 1 сатирична стихосбирки и член на СБП. Тяхна е и подборката на стиховете и разказите, от издадените до момента книги на творците. Официално антологията ще бъде представена на 11 септември в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

Светлана Николова участва в антологията с две стихотворения от дебютната й книга „Дъждовни магистрали“ . Това са „Вино от жена“ и едноименното „Дъждовни магистрали“. Припомняме, че дебюта на Светлана в поезията й донесе регионални, национални и международни отличия. В момента тя подготвя книга с разкази, с работно заглавие „Усмивка в края на ръкава“.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2015 13:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама