Поетеса от Харманли бе включена в Литературна антология „Хасково“

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2015 13:42

Поетеса от Харманли бе включена в Литературна антология „Хасково“

Творби на поетесата Светлана Николова са включени в първата по рода си Литературна антология „Хасково“. Томчето е издадено от Община Хасково и Клуба на дейците на културата по повод празника на Града на Богородица 8 септември. В него има стихове и разкази на 31 творци. Светлана Николова е харманлийка, но работи в областния град.

Редактори на томчето са Иван Маринов, автор на 12 книги и член на УС на Съюза на независимите български писатели, Мина Карагьозова, носител на национални и международни литературни награди и член на СБП и Ели Видева, автор на 7 лирични и 1 сатирична стихосбирки и член на СБП. Тяхна е и подборката на стиховете и разказите, от издадените до момента книги на творците. Официално антологията ще бъде представена на 11 септември в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

Светлана Николова участва в антологията с две стихотворения от дебютната й книга „Дъждовни магистрали“ . Това са „Вино от жена“ и едноименното „Дъждовни магистрали“. Припомняме, че дебюта на Светлана в поезията й донесе регионални, национални и международни отличия. В момента тя подготвя книга с разкази, с работно заглавие „Усмивка в края на ръкава“.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2015 13:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.