Поетът Георги Николов направи софийска премиера на новата си книга “Пръст в раната”

Сакар нюз
От Сакар нюз април 30, 2018 09:44

Поетът Георги Николов направи софийска премиера  на новата си книга “Пръст в раната”

„Пръст в раната“, най-новата книга на Георги Николов, бе представена в София.
На 17 април в столицата се състоя софийската премиера на писателя.
Водещ бе издателя и редактор на стихосбирката, председателят на Славянската академия, поетесата Елка Няголова. Тя опре-дели „Пръст в раната“ като концептуална книга, открояваща се сред останалите шест стихосбирки и три прозаични книги на автора.
Литературният критик Росица Кунева прочете рецензията си „Поетът по следите на Бога“, в която подчерта оригиналния авторов поглед върху библейските сюжети и персонажи. „Преподреждане на библейските митологеми“ пък нарече отзива си за книгата, публикуван в тазгодишния първи брой на списание „Знаци“, поетесата Ирена Панкева. Надя Попова, главен редактор на вестник „Словото днес“, говори за способността на Георги Николов да експериментира със словото и да изненадва с неочаквани поетически инвенции. „Тази негова книга в най-висока степен потвърждава това“, каза госпожа Попова.
На премиерата присъстваха известни поети и писатели от столицата. Подобаващо на представянето бе и присъствието на харманлийското лоби в столицата, сред което се откроиха водещата на предаване в TV1 Мария Дамянова, езиковедът Кирилка Демирева, доц. архитект Добрина Желева, бившият заместник просветен министър и почетен гражданин на Харманли Стефан Чернев, голямата българска актриса Йорданка Кузманова, също почетен гражданин на Харманли и харманлийци, живеещи в столицата.
Георги Николов благодари на организаторите на премиерата, на издателя и редактора си Елка Няголова, на представящите го, казали добри думи за книгата, и на всички присъстващи. Авторът прочете стихотворения от „Пръст в раната“.
Представянето на „Пръст в раната“ бе организирано от Славянската литературна и артистична академия, Българския културен център, предоставил за премиерата прекрасната си зала, и Агенция „София прес“.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 30, 2018 09:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама