Подхранване и стягане кожата на лицето

Сакар нюз
От Сакар нюз март 29, 2019 11:32

Подхранване и стягане кожата на лицето

Акценти

  • Бръчките и отпускането са най-видимите последствия от стареенето на кожата

Свързани публикации

Бръчките и отпускането са най-видимите последствия от стареенето на кожата срещу които трябва да се бори всяка държаща на своя външен вид жена.
Подхранващите кремове са най-добрите ни съюзници в заветната ни цел да поддържаме кожата гладка.
Както тялото ни се нуждае от храна, за да стимулира жизнените си функции, така и клетките на епидермиса, които специалистите наричат кераноцити, се нуждаят от балансирано подхранване с олигоелементи, за да функционират правилно, в нормален ритъм. Затова както храним тялото, така трябва да храним и кераноцитите. Ако „държим гладни“ разположените в най-дълбоките слоеве на епидермиса клетки майки, чиято задача е да „раждат“ нови клетки и да ги изтикват към повърхността на кожата, ние всъщност ги лишаваме от сила и енергия, така необходима им за тази трудоемка дейност. В случай че една клетка майка е хранена зле, тя ще отгледа слаби дъщерни клетки, без защитни сили срещу виновниците за преждевременното стареене на кожата -външните и вътрешните агенти, някои ензими и свободните радикали.
Възрастта и подхранването на кожата.
Вода, витамини, серамиди, минерали, пептиди, мастни киселини – клетъчният метаболизъм е много сложен процес, но „храните“, от които се нуждае кожата, за да се справи със стареенето, са едни и същи и за млади, и за стари.
Въздействието обаче на един „млад“ серамид (при 20-годишен човек например) е по-бързо и ефикасно в сравнение с това на един „по-възрастен“, който е „работил“ 40 или 50 г.
Клетъчният метаболизъм, неговите обменни процеси и връзки стават все по-забавени с годините, кераноцитите губят сила и жизненост. По тази причина младите кожи (до 25 – 30 г.) не се нуждаят от подхранващи кремове. Но и младата кожа, подложена на вредните влияния на слънчевите лъчи, на замърсения въздух или на неподходящи козметични продукти, също губи своята жизненост.
Едно е ясно – хранителните нужди на клетките са едни и същи както за сухите, така и за мазните, нормалните или смесените типове кожа. Витамини, серамиди, липозоми и ензими – това са основните и принципни подхранващи съставки.
Витамините са най-изпитаното средство в боя против преждевременното стареене на кожата.
Витамин А и неговите деривати – главно ретиноловата киселина и ретиналдехидът – са чудесни средства в борбата за „отдалечаването“ на бръчките.
Витамин Е е най-доброто оръжие, с което разполагат клетките във войната с оксидирането и свободните радикали.
Въздействието на витамин С върху кожата е автономно, но той изпълнява ролята и на катализатор за действието на останалите витамини.
Витамин F поддържа състоянието на клетъчните мембрани в оптимална форма.
Серамидите, така популярни подхранващи подхранващи съставки в козметичните кремове от няколко години насам, изпълняват свързваща клетъчна на функция, т. е. нашите клетки са съединени помежду си благодарение на специален клетъчен цимент. Именно тази плътна спойка, подобна на хоросана при зидарията, учените наричат серамиди.
Подхранващият крем може ли да замести хидратиращия?
Хидратиращите продукти са много важни за кожата на всякаква възраст. Трябва да се подчертае, че новите поколения подхранващи кремове са много различни от мазните и гъсти помади, които са използвали нашите баби вечер преди лягане.
Съвременните подхранващи козметични продукти съдържат много витамини, активни вещества и задължително хидратиращи елементи. Затова могат да заменят напълно равностойно хидратантните кремове, както и да се използват като защитни дневни кремове.
Кремът задължително се размаза с кръгови и възходящи движения.
Общото между стягащите и подхранващите кремове.
Активните съставки на подхранващите кремове могат да съвпаднат с тези на стягащите, има някои специфични, които „работят“ само в полза на опъването на кожата.
С възрастта кожата се отпуска, тъй като нишките на еластина и колагена (наподобяващи пружините на матрак), които имат за задача да „държат“ кожата, се късат под влияние на вредните агенти. Тук идват на помощ стягащите кремове и тези против бръчки (най-добре е да се използват вечер, преди лягане), които помагат на клетките да се възстановят отново.
Отпускането на кожата не се дължи само на възрастта.
Отпускането зависи и от типа кожа. Всеки тип кожа има своите предимства и недостатъци.
Например мазните кожи са по-малко предразположени към бръчки и дехидратиране, но за сметка на това са склонни към образуване на пъпки и черни точки.
От своя страна сухите кожи се сбръчкват по-бързо, но при тях проблемът с отпускането се появява много по-късно и въздействието на козметичните продукти е много по-ефикасно и пълноценно.
Лицето ни също се нуждае от гимнастика
Подобно на другите части от човешкото тяло лицето също е изградено от стотици мускули, които му придават форма и го поддържат стегнато. Както правите упражнения за тяло, така трябва да правите и лицева гимнастика, за да избегнете отпускането бръчките и последиците от стреса.
Да подобрим мускулния тонус на лицето!
При стареене слоевете мастна тъкан се отпускат, лицето губи формата и свежестта си. Редовните лицеви упражнения са ефикасно средство за поддържане мускулите на лицето стегнати и гъвкави.
Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз март 29, 2019 11:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.