Подгответе стъпалата за предстоящото лято

Сакар нюз
От Сакар нюз май 31, 2019 14:45

Подгответе стъпалата за предстоящото лято

Акценти

  • Мазолите са най-големите врагове на стъпалата през летните месеци

Свързани публикации

През лятото стъпалата са на показ. Затова е важно да изглеждат винаги перфектно. Трябва да ги предпазвате и почиствате редовно. Вижте няколко съвета как да подготвите стъпалата за лятото.
Първата стъпка е да подрежете ноктите. След това ги изпилете внимателно, за да отстраните всякакви неравности. Изгладете нокътната плочка. Изглаждането се прави със специално много нежно блокче. Добре е процедурата да се прави веднъж месечно.
След това пригответе ваничка с топла вода. Добавете към нея няколко капки масло от чаено дърво. То действа антисептично. Киснете стъпалата за 10 минути в тази вода.
Друг вариант е да добавите към водата чай от лайка или липов цвят. В случай, че сте почитател на домашната козметика, добавете към топлата ваничка зехтин. Той прави чудеса с кожата.
Имайте предвид, че дълго време след тези вани, кожата е по-мазна
След като стъпалата са добре накиснати, отстранете мъртвата кожа с пила или пемза. Ако носите всеки ден сандали, препоръчваме ви да повтаряте тази процедура всяка вечер. Прахът от улицата лесно се набива в кожата и е причина за загрубяването й в областта на петите и пръстите.
След като почистите стъпалата, нанасяйте овлажняващ крем и останете така известно време. Кремът трябва добре да попие.
Следваща много важна стъпка е да избутате кутикулите. Редовното избутване на кутикулите е полезно за ноктите. Правете го със специлен гумен или дървен инструмент, за да не се нарани кожата.
Ако в същия ден искате да се лакирате, минете с лакочистител нокътните плочки. Така ще се отстрани всякакви остатъци от крема, които биха направили маникюра нетраен
През лятото се носят много сандали и отворени обувки. Затова ноктите ви трябва винаги да са защитени. Добре е винаги да слагате заздравител или основа и след това да слагате лака.
Най-големите врагове на стъпалата са:
– Джапанките са най-големият враг на стъпалата. Те осигуряват по-малка защита за краката ви и това често води до наранявания и напрашаване на кожата
– Ако стъпалата ви се потят, трябва да полагате допълнителна грижа за тях. Задължително ги киснете всяка вечер в сапунена вода и добре ги подсушавайте. Избягвайте затворени обувки
– Лятото често сме склонни да ходим боси заради жегата. Така обаче лесно можете да хванете гъбички или инфекции. Затова дори когато сте на гости, обувайте чехли, но никога не ходете боси
– Мазолите са най-големите врагове на стъпалата през летните месеци. Когато ви се появи мазол, не слагайте лепенка. Най-добре я оставете да изсъхне от само себе си.

Източник: rozali. com

Сакар нюз
От Сакар нюз май 31, 2019 14:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.