Почистват коритото на река Синаповска

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 12, 2017 20:27

Почистват коритото на река Синаповска

Акценти

  • Една от основните цели на проекта е да се осигури максимална защита на изградената от Общината ПСОВ в населеното място.

Свързани публикации

 

Вече трети месец продължават строително – ремонтните дейности по подобряването проводимостта и почистването на речното корито на река Синаповска във връзка с изпълнение на проект „Подобряване на капацитета на Общините Алпуллу и Тополовград за превенция и ограничаване на последиците от наводнения в Беломорския басейн”, реф. № CB005.1.11.084, финансиран по Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България – Турция. Към настоящия момент голяма част от предвидените дейности са изпълнени. По- голямата част от коритото на реката вече е почистено от нежеланата растителност, с цел, стабилизиране на речното дъно са възстановени два броя напречни укрепителни съоръжения – хидравличен праг и рибен проход, изкореняват се дървета и храсти. Една от основните цели на проекта е да се осигури максимална защита на изградената от Общината ПСОВ в населеното място. Дигата покрай ПСОВ вече е изградена. За предотвратяване на бреговата ерозията по левия бряг се предвижда надлъжно укрепително съоръжение от габиони с Н.1.0 метър. Строителните работи, предвидени за изпълнение, ще се извършват в рамките на шест месеца, съгласно офертата на избрания изпълнител. Като резултат от изпълнението на дейността ще се постигнат заложените в проекта основни цели, а именно: подобрена проводимост на 1479 м. от р. Синаповка в с. Синапово, община Тополовград, повишена сигурност за местното население в с. Синапово чрез намаляване риска от животозастращаващи бедствия.


Проект „Подобряване на капацитета на Общините Алпуллу и Тополовград за превенция и ограничаване на последиците от наводнения в Беломорския басейн”, реф. № CB005.1.11.084

 

 

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 12, 2017 20:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 446 067 преглеждания