Победителка в селфи конкурс запечата спомени и с Фараж, Льо Пен и Юнкер*

Милена Митева
От Милена Митева юли 6, 2016 11:40

Победителка в селфи конкурс запечата  спомени и с Фараж, Льо Пен и Юнкер*

Симона Дончева от Харманли, която спечели селфи конкурс, обявен от евродепутата Ева Паунова, се завърна от пътуването си Брюксел, което спечели като награда. Двадесет и пет годишната победителката в „Моят град и Европейският съюз“ събра куп впечатления този вторник и ето какво сподели: „Първият ден посетихме Европейският парламент за среща с председателя на младежката организация на ЕНП (Европейска народна партия) Луиз Кардозо и Анна Костиус от Млади професионалисти във външна политика. Обсъдихме ролята на младежките организации, обмен на информация, обратна връзка, практики за подобряване на дейността.
На втория ден посетихме отново Европейският парламент за среща с Ева Паунова и Андрей Ковачев. В същия ден имаше извънредна пленарна сесия по повод Brexit и цялата група присъствахме на заседанието. Много съм щастлива, че имах късмета да видя на живо какво се случва и да чуя изказванията на Фараж, Льо Пен и Юнкер. Това ще ми остане като най-ярък спомен.“
„Много се радвам, че посетих този красив град и че успях и да присъствам на заседание на Европейския парламент. Брюксел много ми допадна като град, впечатлена съм от архитектурата на сградите и това, че почти всички са реставрирани и изглеждат наистина внушително. Посетихме Гранд Плас- централния площад на Брюксел и направихме туристическа обиколка. Видяхме и един от символите на града Манекен Пис“, допълни Дончева.
„С останалите участници от конкурса се по,здравихме за победата, опознахме се, всеки разказа за забележителността, пред която се е снимал за конкурса. За съжаление повечето не бяха чували за Харманли, просто не са идвали към тази част на България, но вече ще го запомнят“, убедена е Симона.
*Найджъл Фараж е политикът, който водеше кампанията за напускането на ЕС от Великобритания.
*Марин Льо Пен- депутат в Европарламента
*Жан-Клод Юнкер – председател на Европейската комисия.

Снимката, с която Симона спечели рекордния брой одобрения в социалната мрежа, бе на фона на мост в Харманли изграден по време на Османската империя. „Избрах това място, защото е едно от емблемите на града ни, което е забравено с години и аз реших да му вдъхна малко живот“, сподели тя, след като станаха ясни резултатите. “Участвах, защото ми допадна идеята да покажа част от забележителностите на моя град и по този начин повече хора да научат за него“, сподели преди месец победителката.

Милена Митева
От Милена Митева юли 6, 2016 11:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама