По-силно присъствие на държавата, поискаха граждани

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 28, 2017 10:15

По-силно присъствие на  държавата, поискаха граждани

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 30/61 28 юли – 3 август 2017

Свързани публикации

Да се поставят допълнителни полицейски патрули, особено в ромските махали, бе един от въпросите, зададен на областния управител. Станислав Дечев бе на приемна с граждани в Симеоновград, където се запозна с някои от проблемите на общината. Хората тук поискаха от него да съдейства за по-сериозно присъствие на държавата по места, за адекватна работа на институциите, задължителна обратна връзка с гражданите, за прилагане на мерките за възпитание и образование на подрастващите.
Освен това хора от Симеоновград настояват за контрол над каруците, които се движат в града и по селата. Най-често те са без номера, а конете не са чипирани.
Господин Дечев припомни, че вече са в сила измененията в законодателството, според които от есента всяко дете ще бъде в клас. „Всички държавни институции ще работят в синхрон за прилагане на тази мярка и ще бъдат безкомпромисни спрямо родителите, които не изпращат децата си на училище. За семействата, чиито деца не посещават учебни занятия, ще се спират всички социални помощи, не само детските“, обясни той.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 28, 2017 10:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.