По повод на едно писмо

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2018 11:27

В предния брой на вестник „Сакарнюз” бе публикувано писмото на Иван Ставрев от с. Орешник: „В търсене на истината, изберете по-дългия път”, засягащо станалия много известен случай с Иван Пачелиев от същото село.
В него има един пасаж: „…Иванчо винаги беше даван за пример за поведение и успех. Беше почти пълен отличник. Попитайте неговите учители, те знаят повече.” Аз бях учител на Иван – от V до VІІ клас и мога с чиста съвест да потвърдя това, което казва господин Ставрев.
Поради различни причини, най-важната от които беше семейната среда, Иван освен всичко друго бе твърде свит и притеснен, обект на по-дигравки и не съвсем добро отношение от повече от своите съученици. Но беше много добър и винаги подготвен ученик. Никога не нахалстваше, не вдигаше ръка да отговаря на въпросите или да излезе на дъската без значение дали знае или не отговорите, но в очите му винаги се четеше, че е готов с отговора или с домашната работа. И го доказваше непрекъснато, щом му се даваше тази възможност.
Беше много добър ученик. Беше и много търпелив, не отговаряше на обидите и подигравките, макар да беше силно и здраво момче. Как се е развил по-нататък животът му не съм свидетел, но знам, че сам, без ничия помощ, се е оправял с него.
Вярно е, че човек се променя, но си мисля, че Иван Пачелиев – Дюмона /така орешанци произнасят прякора, който наследи от баща си – дюмона или димона/ си е останал какъвто си беше и като дете в живота.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2018 11:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама