По повод на едно писмо

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2018 11:27

По повод на едно писмо

В предния брой на вестник „Сакарнюз” бе публикувано писмото на Иван Ставрев от с. Орешник: „В търсене на истината, изберете по-дългия път”, засягащо станалия много известен случай с Иван Пачелиев от същото село.
В него има един пасаж: „…Иванчо винаги беше даван за пример за поведение и успех. Беше почти пълен отличник. Попитайте неговите учители, те знаят повече.” Аз бях учител на Иван – от V до VІІ клас и мога с чиста съвест да потвърдя това, което казва господин Ставрев.
Поради различни причини, най-важната от които беше семейната среда, Иван освен всичко друго бе твърде свит и притеснен, обект на по-дигравки и не съвсем добро отношение от повече от своите съученици. Но беше много добър и винаги подготвен ученик. Никога не нахалстваше, не вдигаше ръка да отговаря на въпросите или да излезе на дъската без значение дали знае или не отговорите, но в очите му винаги се четеше, че е готов с отговора или с домашната работа. И го доказваше непрекъснато, щом му се даваше тази възможност.
Беше много добър ученик. Беше и много търпелив, не отговаряше на обидите и подигравките, макар да беше силно и здраво момче. Как се е развил по-нататък животът му не съм свидетел, но знам, че сам, без ничия помощ, се е оправял с него.
Вярно е, че човек се променя, но си мисля, че Иван Пачелиев – Дюмона /така орешанци произнасят прякора, който наследи от баща си – дюмона или димона/ си е останал какъвто си беше и като дете в живота.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2018 11:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.