По два проекта за трансгранично сътрудничество кандидатства община Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз март 18, 2016 12:30

По два проекта за трансгранично сътрудничество  кандидатства община Ивайловград

Акценти

  • Първият е продължителност 15 месеца, а вторията - 24
  • Реализацията им ще започне ако бъдат одобрени

Свързани публикации

Община Ивайловград ще бъде водещ партньор на проект по трансгранично сътрудничество България – Турция. Тя е внесло документи за „Подобряване на условията за достъп до природни, културни и туристически обекти чрез създаване на зони за туризъм и отдих в село Ламбух , Община Ивайловград и Община Ипсала“.

Продължителността му е 15 месеца, а заложените цели са повишаване на туристическата привлекателност на двете общини, чрез по-добро използване на природното, културното и историческото наследство.

Ивайловград ще бъде партньор на Камарата на земеделските производители – Мерич, Турция, която ще бъде Водещ партньор, при одобрение на проект със заглавие: „Системи за ранно оповестяване в земеделието”.

Продължителността му е е 24 месеца. В целите е предвидено институции и организации да си сътрудничат в управлението на водите и по-специално по последствията и вредите, причинени от наводнения. Предвидено е да бъде споделени опит, знания и различни технологии и ще бъде редуцирана безработицата, ще бъдат осъществени публични кампании, насочени към младите, доброволчеството и други социални общности и ще бъде установено социално съзнание.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 18, 2016 12:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.