По-добро образование чрез спорт за ученици от Любимец и Люлебургаз

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 4, 2015 11:42

По-добро образование чрез спорт за ученици от Любимец и Люлебургаз

Акценти

  • По време на посещението си в Турция, децата участваха в състезания по волейбол, баскетбол и футбол.

Свързани публикации

Ученици от общините Любимец и Люлебургаз за пореден път доказаха, че чрез приятелство, уважение и добри взаимоотношения могат да постигнат много в областта на образованието, културата и спорта. Това пролича и на последната среща на ученици от двете общини, които участваха в спортен фестивал в турския град. Провеждането на спортните срещи е част от изпълнението на проект „По-добро образование чрез спорт”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП) България – Турция 2007-2013г.

По време на визитата, гости и домакини официално откриха нова спортна зона в Люлебургаз, изградена със средства по проекта. Гости на събитието от българска страна бяха секретар на ОбА – Христо Христозов и директор на НУ „Христо Ботев”,– и Донка Козалиева, които заедно с кмета на Люлебургаз – Емин Халебак прерязаха лентата на новата придобивка.

В рамките на два дни – 28 и 29 май, ученици от различни клубове от Любимец участваха в спортни турнири със състезателен характер срещу връстниците си от Люлебургаз. По време на посещението се проведоха състезания по волейбол, баскетбол и футбол.

Момичетата от волейболния отбор изиграха три мача, в които взеха категорични победи над своите съперници.

Момчетата от футболния отбор също показаха своята класа и се представиха достойно. В крайното награждаване Ламбри Аргиров бе отличен като най-добър вратар, а Атанас Маргаритов Атанасов получи приза за най-добър футболист.

На фестивала за най-малките бяха организирани различни занимателни игри – шах, оригами, изработване на глинени изделия и други забавления.

Благодарение на този проект в Любимец се направи ремонт и обновление на НУ „Христо Ботев“, а в Люлебургаз се изгради нова спортна зона с различни терени, санитарни възли, осветление, фитнес.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 4, 2015 11:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.