По-добро образование чрез спорт за ученици от Любимец и Люлебургаз

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 4, 2015 11:42

По-добро образование чрез спорт за ученици от Любимец и Люлебургаз

Акценти

  • По време на посещението си в Турция, децата участваха в състезания по волейбол, баскетбол и футбол.

Свързани публикации

Ученици от общините Любимец и Люлебургаз за пореден път доказаха, че чрез приятелство, уважение и добри взаимоотношения могат да постигнат много в областта на образованието, културата и спорта. Това пролича и на последната среща на ученици от двете общини, които участваха в спортен фестивал в турския град. Провеждането на спортните срещи е част от изпълнението на проект „По-добро образование чрез спорт”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП) България – Турция 2007-2013г.

По време на визитата, гости и домакини официално откриха нова спортна зона в Люлебургаз, изградена със средства по проекта. Гости на събитието от българска страна бяха секретар на ОбА – Христо Христозов и директор на НУ „Христо Ботев”,– и Донка Козалиева, които заедно с кмета на Люлебургаз – Емин Халебак прерязаха лентата на новата придобивка.

В рамките на два дни – 28 и 29 май, ученици от различни клубове от Любимец участваха в спортни турнири със състезателен характер срещу връстниците си от Люлебургаз. По време на посещението се проведоха състезания по волейбол, баскетбол и футбол.

Момичетата от волейболния отбор изиграха три мача, в които взеха категорични победи над своите съперници.

Момчетата от футболния отбор също показаха своята класа и се представиха достойно. В крайното награждаване Ламбри Аргиров бе отличен като най-добър вратар, а Атанас Маргаритов Атанасов получи приза за най-добър футболист.

На фестивала за най-малките бяха организирани различни занимателни игри – шах, оригами, изработване на глинени изделия и други забавления.

Благодарение на този проект в Любимец се направи ремонт и обновление на НУ „Христо Ботев“, а в Люлебургаз се изгради нова спортна зона с различни терени, санитарни възли, осветление, фитнес.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 4, 2015 11:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама