Площадът в Тополовград се изпълни с народ на Трети март

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 9, 2020 09:49

Площадът в Тополовград се изпълни  с народ на Трети март

Отбелязването на националния празник на страната ни на 3 март се превърна в празник в малкия сакарски град Тополовград. За отбелязването на 142-та годишнина от освобождението на България от османско владичество на централния площад „Освобождение“ толкова много хора не бяха се събирали след приключване на изборите през есента.
Тържеството започна в 10:30 часа по обичайния начин пред погледите на множеството. Шествие от сградата на Общинска администрация, този път обаче предвождано от колона от младежи и девойки със развети знамена под звуците на Ботевия марш. В началото и бяха председателя на ОбС, зам.-кметове, общински съветници, директори на училища и граждани. Пред паметника на падналите за свободата и независимостта на България, церемонията започна със изслушване на националния химн на Републиката. Трима рецитатори с жар и вдъхновение изпълниха стихотворения тематично свързани с разника. Ангел Крумов изпълни „Опълченците на Шипка“, Любов Узунова – „Кочо“, най-малката от тях Яна Живкова – „Стих за Шипка“.
С поздравително слово за празника и неговата значение за България, към хората дошли на площада се обърна зам.- кметът Хараламби Мочев.
Със свеждане на глави и едноминутно мълчание бе почетена паметта на всички дали живота си, за да дойде този ден и възкресението на България – 3 март 1878 г.
Венци и цветя бяха поднесени от името на общински, обществени и държавни институции, служби, училища, читалището, политически партии и граждани.
След края на тържествената част на площада започна веселие с хора, по инициативата „Събуждане с хоро“, която продължи до обедните часове.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 9, 2020 09:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 508 374 преглеждания