Платформа дава достъп на хора с двигателни проблеми

Сакар нюз
От Сакар нюз май 18, 2018 13:34

Платформа дава достъп на  хора с двигателни проблеми

СУ “Неофит Рилски” в Харманли е първото училище с платформа за придвижване на деца с двигателни проблеми в областта. Тя бе официално открито от кмета Мария Киркова, Христина Боева – началник на РУО – Хасково, Незабравка Белева – държавен експерт от МОН и директора на СУ „Неофит Рилски“ Боряна Петрова.
Монтирането на платформата стана възможно след намесата на министъра на МОН, който се отзова на искането на местната администрация. В свое писмо от тук те му писаха, че имат нужда от такова съоръжение заради ученик, който не може да се движи сам. За да посещава учебни той е носен на ръце от своя брат и съучениците си. Кметът на Харманли се е срещнала с министъра на образованието и го е запознала със пешната нужда от монтиране на платформата в СУ „Неофит Рилски“. Реакцията от МОН е била много бърза, средствата са отпуснати и платформата вече е факт.
Думите на госпожа Киркова при откриванетобяха, че “грижата за тези хора е индикатор за развитието на обществото ни, а осигуряването на равен достъп до услуги за тях е общински, държавен и европейски приоритет.”
С подобно съоръжение до момента не е разполагало нито едно училище не само в Харманли, а и в цяла Хасковска област.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 18, 2018 13:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.