Платформа дава достъп на хора с двигателни проблеми

Сакар нюз
От Сакар нюз май 18, 2018 13:34

Платформа дава достъп на  хора с двигателни проблеми

СУ “Неофит Рилски” в Харманли е първото училище с платформа за придвижване на деца с двигателни проблеми в областта. Тя бе официално открито от кмета Мария Киркова, Христина Боева – началник на РУО – Хасково, Незабравка Белева – държавен експерт от МОН и директора на СУ „Неофит Рилски“ Боряна Петрова.
Монтирането на платформата стана възможно след намесата на министъра на МОН, който се отзова на искането на местната администрация. В свое писмо от тук те му писаха, че имат нужда от такова съоръжение заради ученик, който не може да се движи сам. За да посещава учебни той е носен на ръце от своя брат и съучениците си. Кметът на Харманли се е срещнала с министъра на образованието и го е запознала със пешната нужда от монтиране на платформата в СУ „Неофит Рилски“. Реакцията от МОН е била много бърза, средствата са отпуснати и платформата вече е факт.
Думите на госпожа Киркова при откриванетобяха, че “грижата за тези хора е индикатор за развитието на обществото ни, а осигуряването на равен достъп до услуги за тях е общински, държавен и европейски приоритет.”
С подобно съоръжение до момента не е разполагало нито едно училище не само в Харманли, а и в цяла Хасковска област.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 18, 2018 13:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.