Пластмасови капачки ще подпомогнат лечението на Ангел

Милена Митева
От Милена Митева февруари 12, 2020 15:56

Пластмасови капачки ще подпомогнат лечението на Ангел

Акценти

  • Детето страда от „алвеоларен рабдомиосарком“ и за да се излекува се нуждае от 420 000 евро

Свързани публикации

Кампанията на Информационна агенция „Сакарнюз“ за събиране на пластмасови капачки ще подкрепи лечението на 8-годишния Ангел Гачев от Харманли. Детето страда от „алвеоларен рабдомиосарком“ и за да се лекува се нуждае от 420 000 евро.

Това е втората кауза, на която е посветена инициативата. Събирането на всякакъв вид пластмасови капачки ще продължи до края на месец март, когато те ще бъдат предадени на пункт, а сумата от тях внесена по сметката на детето.

Желаещите да се включат в инициативата могат да предадат събраните капачки в офиса на медията – Харманли, ул.”Янко Сакъзов” 3, ет. 2, през делничните дни.
Идеята на “Сакарнюз” е със събраните средства от предаването на капачки да се помага на местни, нуждаещи се от лечение деца. „За нас, това приоритет“! Това е причината да не подкрепяме националната кампания, макар в нея да се включиха много организации и инициатори от Харманли.

Инициативата стартира в началото на септември 2017 г. Събраната, макар и скромна сума от първото предаване беше преведена за лечение на друго болно дете.

Капачките имат предимство пред останалите пластмасови отпадъци, че са по-лесни за транспорт и съхранение. Те се приемат само в някои от по-големите пунктове, които изкупуват и други пластмаси. Цената им е от 20 до 40 стотинки на килограм.

Кампанията ще продължи и след предаването на пластмасовата суровина.

В последните години инициативите за събиране на пластмасови капачки станаха изключително популярни и в тях се включват все повече хора.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 12, 2020 15:56
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Росен Абаджиев февруари 12, 17:21

    Здравейте до колкото съм запознат освен капачки вече може и пластмасови бутилки
    Моля за информация дали ще приемете пластмасовите бутилки който сме събрали до момента и който продължаваме да събираме.
    Информацията ми е нужна защото ще транспортирам бутилките от гр.София до Харманли

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.