Пластмасови капачки ще подпомогнат лечението на Ангел

Милена Митева
От Милена Митева февруари 12, 2020 15:56

Пластмасови капачки ще подпомогнат лечението на Ангел

Кампанията на Информационна агенция „Сакарнюз“ за събиране на пластмасови капачки ще подкрепи лечението на 8-годишния Ангел Гачев от Харманли. Детето страда от „алвеоларен рабдомиосарком“ и за да се лекува се нуждае от 420 000 евро.

Това е втората кауза, на която е посветена инициативата. Събирането на всякакъв вид пластмасови капачки ще продължи до края на месец март, когато те ще бъдат предадени на пункт, а сумата от тях внесена по сметката на детето.

Желаещите да се включат в инициативата могат да предадат събраните капачки в офиса на медията – Харманли, ул.”Янко Сакъзов” 3, ет. 2, през делничните дни.
Идеята на “Сакарнюз” е със събраните средства от предаването на капачки да се помага на местни, нуждаещи се от лечение деца. „За нас, това приоритет“! Това е причината да не подкрепяме националната кампания, макар в нея да се включиха много организации и инициатори от Харманли.

Инициативата стартира в началото на септември 2017 г. Събраната, макар и скромна сума от първото предаване беше преведена за лечение на друго болно дете.

Капачките имат предимство пред останалите пластмасови отпадъци, че са по-лесни за транспорт и съхранение. Те се приемат само в някои от по-големите пунктове, които изкупуват и други пластмаси. Цената им е от 20 до 40 стотинки на килограм.

Кампанията ще продължи и след предаването на пластмасовата суровина.

В последните години инициативите за събиране на пластмасови капачки станаха изключително популярни и в тях се включват все повече хора.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 12, 2020 15:56
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Росен Абаджиев февруари 12, 17:21

    Здравейте до колкото съм запознат освен капачки вече може и пластмасови бутилки
    Моля за информация дали ще приемете пластмасовите бутилки който сме събрали до момента и който продължаваме да събираме.
    Информацията ми е нужна защото ще транспортирам бутилките от гр.София до Харманли

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама